Loading Dogodki

<< Vsi dogodki

  • Dogodek je potekel.

Predstavitev knjige Jerneja Zorca “Pot moje duše”

13. 9. 2019 | 19:00 - 20:30

| Brezplačno

09.09.19 izide knjiga kratkih zgodb Jerneja Zorca “Pot moje duše”. Svečana predstavitev knjige, ki jo bo povezovala organizatorka dogodkov Andreja Cepuš, bo v petek, 13. septembra.

KJE: Ljubljana, Kersnikova ulica 1, Kavarna Slamič
KDAJ: petek, 13.09.19, ob 19.00 uri
CENA: prost vstop

“V knjigi Pot moje duše je avtor Jernej Zorec zbral 36 kratkih zgodb iz njegovega življenja kot 36 poglavij poglobljenega dela na sebi. Redkokdaj dobimo v roke tako iskren zapis moškega, ki se odloči slediti svoji senci, da jo naposled obsije s Svetlobo. Zdi se, kot bi brali roman, v katerem je skrit tudi delček življenja vsakogar izmed nas. Ob branju tako plujemo med lastnimi spomini in se soočamo s svojim notranjim svetom ter preko Jernejevih misli in zamisli najdemo tudi kako osvobajajočo rešitev ali bližnjico na svoji poti. Knjiga o poti, duši, človeku, upanju, izbiri in volji ter nenazadnje zgodba hvaležnosti domovini Sloveniji, klic k prebuditvi in delovanju,” je o knjigi zapisala lektorica in urednica Simona Sanaren.

Knjigo lahko v prednaročilu kupite po ceni 20 EUR tako, da Jerneju pošljete sporočilo na e-poštni naslov: jernej.zorec@siol.net. Redna cena knjige bo 25 EUR.

 

Naslednja predstavitev knjige bo v avli Osnovne šole Ferda Vesela, Šentvid pri Stični 46, Šentvid pri Stični, v nedeljo, 15. septembra, ob 18.00 uri. Dogodek bo povezovala novinarka in radijska voditeljica Edita Žugelj, popestril pa ga bo nastop nekaj članov Moškega pevskega zbora Corona.

 

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

 

Zid pred spomini
Včasih si zgradim velikanske zidove pred lastnimi dušnimi spomini. Velikokrat so čustva za njimi tako intenzivna, da vidim samo še temo. Najtežji so spomini, ko sem drugim prizadejal hude rane, posebno tistim, ki so kot duše najmočneje svetili. Moja rana je bila tako boleča, da sem se pred resnico in svetlobo branil za življenje in smrt. Edini izhod iz takšne situacije je soočanje z resnico, ki mi pokaže pot v svetlobo in svobodo. Preden izravnam energijo, sem pogosto ujet v lastne ograde in se bojim delovanja. Podzavestno se bojim prizadejati nove bolečine, s pasivnostjo pa jih avtomatično povzročam. Edina rešitev je poslušanje, raziskovanje, prepoznavanje, soočanje, delovanje … Potrebno se je umiriti in predihati.

(iz knjige “Pot moje duše”)

Deli:
Share

Podrobnosti

Datum:
13. 9. 2019
Čas:
19:00 - 20:30
Cena:
Brezplačno
Kategorija dogodka:

Prizorišče

Kavarna Slamič
Kersnikova ulica 1
Ljubljana, 1000
+ Google zemljevid

Organizator

Milena Matko
Telefon:
051 664 486
Email:
Spletna stran:
http://www.milenamatko.com
Deli:
Share