Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »ČE ŠKRIPA MED HČERJO IN MATERJO«

9. 10. 2021 | 10:00 - 19:00

150€
Delavnica »ČE ŠKRIPA MED HČERJO IN MATERJO«

»Pogrešam Mamo.
Tisto pravo, z veliko začetnico.
Tisto, ki je nikdar ni bilo.«

 

Tokratna delavnica nosi naslov po istoimenski knjigi novinarke Victorie Secunda. Le-ta je na osnovi številnih pričevanjih žensk izjemno tankočutno razložila enega izmed najglobljih, a običajno tudi najtežjih odnosov – odnos med materjo in hčerjo. Današnja družba nas namreč naravnost sili v to, da svojo mamo vidimo kot »zlato«, da poveličujemo materinstvo, četudi smo bile s strani svoje mame in drugih prednic ponižane, pretepene, nesprejete in neljubljene, doživljale izpade besa, sovražnosti, laži, spolne in druge zlorabe, se je mama umikala od soočenja s težavami ali bila nesposobna poskrbeti za nas …
Tako srčno vabljene na delavnico »Če škripa med hčerjo in materjo«, na kateri se bomo poglobile v odnos s svojo mamo in drugimi prednicami, pogledale, na katerih področjih svoje mame še ne vidimo realno oz. kaj imamo z njo še nerazrešenega, kaj nam onemogoča, da bi zasijale v svoji ženskosti. Začutile bomo tudi, kako pa nas mama podpira na naši poti rasti, kako nam pomaga izpolnjevati naše poslanstvo.

 

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 029)
KDAJ: sobota, 09.10.21, ob 10.00 uri
CENA: 150 EUR
PRIJAVE: [email protected]
PRIPRAVA NA DELAVNICO: preberimo knjigo »Če škripa med hčerjo in materjo« avtorice Victorie Secunda in odgovorimo na spodnja vprašanja:
1. Kako doživljam mit o materinstvu (da je materinstvo v družbi nekaj svetega in posledično vsaka mama »dobra«, zato je v odnosu mama – otrok lahko »slab« oz. problematičen zgolj otrok)?
2. Kateri občutki prevladujejo v odnosu do svoje mame (ljubezen, spoštovanje, ponos … ali pa sovraštvo, strah, sram, krivda, jeza …)?
3. Katerega izmed težavnih vidikov materinstva sem prepoznala pri svoji mami (cunja, kritizerka, dušilka, maščevalka, zapuščevalka)?
4. Kako sem reagirala na slednje (angelka, dosežkarica, številka, zgaga, ubežnica)?
5. Kako se težave v odnosu z mamo odražajo v mojem partnerstvu, materinstvu, prijateljstvih, poslovnosti …?
6. Kako se je odnos do mame spremenil v odraslosti (mi jo uspeva videti realno, sprejeti vse njene dobre in manj dobre lastnosti; je odnos prerastel v svojevrstno prijateljstvo, sva dosegli vsaj premirje ali pa sem se povsem umaknila iz odnosa)?

Dobrodošle tudi vaše znanke, prijateljice, sorodnice oz. vse ženske, za katere čutite, da jim bodo delavnice prinesle zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
9. 10. 2021
Ura:
10:00 - 19:00
Cena:
150€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79