Delavnice

1911885138529179173821219828281n

Popeljem te na POT SRCA®, da duša v Ljubezni zapoje, zaigra.

Logo-srce

Pride dan, ko zaustavimo svoj korak, se nežno ozremo po prostranih poljanah svojega bivanja. Tedaj srce zašepeta nešteto vprašanj: “Kdo sem? Čemu živim? Kaj mi sporoča moj težaven, a srčen otrok? Česa se imam naučiti v partnerstvu? Na kaj me opozarja bolezen? Je pomanjkanje obilja res potrebno? Katere tančice mi odstirajo nenavadne, večkrat ponavljajoče sanje? Kako razumeti govorico hišnega ljubljenčka? So samorogi resnični, angeli obstajajo? Katere vzorce iz preteklih življenj vedno znova ponavljam? Za katerimi gorami prebiva moja sreča? …” Potem nam duša razprostre mozaik našega obstajanja, prinese odgovore in nepričakovane čudeže. Z ljubeznijo do sebe odpremo vrata čarobnosti življenja, se zavemo, kaj bi v življenju radi dosegli, se naučili, po kateri poti stopali. Nikoli ni prepozno in da se. Kot je teta Pehta v Kekcu modro dejala, da za vsako bolezen rož’ca raste, tako se za vsakega človeka najde rešitev trenutne situacije. Vredno je in splača se – videti, slišati, ljubiti, doživljati vso lepoto samega sebe, svojega srca, čudovite narave, človeštva kot celote.

Ljudje smo v prvi vrsti energijska bitja in vsaka misel, vsako dejanje iz tega in preteklih življenj, iz zemeljskih in drugih dimenzij, se odtisne, zapiše v energijsko polje človeka. Slednjega nosimo povsod s sabo, v slabem in dobrem, ponoči in podnevi, doma in na potepanjih po tujini. Zato na delavnicah raziskujemo najgloblje globine našega obstoja, da v sebi znova začutimo ljubezen, radost, obilje. Začutimo utrip srca. Začutimo življenje. Postanemo Človek z veliko začetnico

Med delom dobivam globoke uvide v zapise duš in jasna navodila bitij svetlobe, kako pomagati posamezniku, da zaživi svetost življenja. Na delavnicah uporabljam kombinacijo najboljšega – vsega tistega, kar sem preizkusila na sebi in zagotovo vem, da deluje, da prinese odlične rezultate tako na čustvenem kot na fizičnem, mentalnem in dušnem nivoju.

Poslužujem se meditacij, uporabljam moč glasbe in kanaliziranih sporočil, občasno tudi ples in druge tehnike gibanja ter sproščanja, šamanske prijeme, predvsem pa t. i. »igranje vlog«. Slednje je podobno metodi »postavitve družine«, ki jo je razvil Bert Hellinger (pri tem želim poudariti, da je metoda, poimenovana »postavitev družine«, na naših delavnicah samo osnova, saj je nadgrajena z mnogimi drugimi prijemi). Z igranjem vlog globoko začutimo vsako osebo (ali predmet, žival, bolezensko stanje, težavo …) tako čustveno kot fizično in mentalno. Vsakemu udeležencu delavnic na takšen način nazorno pokažemo, kaj se mu v življenju dogaja in kako rešiti nastalo situacijo.

Delavnice potekajo v dveh delih:

 • Prvi, teoretični del, je namenjen povezovanju skupine in soočenju s teorijo, povezano s temo delavnice. Včasih preberem tudi katero izmed zgodb iz knjige »Po poti mojega Srca«, izvedemo meditacijo na temo delavnice, začutimo ljubeč blagoslov bitij svetlobe, izrečemo srčne želje, pogledamo morebitno »domačo nalogo«, izmenjamo občutke … 
 • Drugi, praktični del, je namenjen igranju vlog. Vsakemu udeležencu delavnice s pomočjo članov skupine prikažemo trenutno dogajanje, povezano s temo delavnice in rešitev nastale situacije. V tem delu običajno pridejo na površje spomini iz dosedanjega življenja in preteklih zemeljskih življenj, včasih tudi iz drugih ravni obstajanja. Sprostimo občutke jeze, strahu, sramu, krivde, pa tudi neizmerne sreče, radosti, ljubezni … Pogledamo morebitne prisege, zaobljube, ki nas še vedno držijo »ujete«, razrešimo odnose, se soočimo z vzroki in posledicami posameznih dejanj, dobimo uvide v prihodnost, vrnemo ali prejmemo odvzeto energijo, začutimo obžalovanje in dojamemo vzorce, ki jih ponavljamo iz življenja v življenje, iz roda v rod … 

Delavnice, ki jih z vso srčnostjo izvajam, so globoko izkustvene ter namenjene vsem, ki smo v svojem življenju pripravljeni na globoke spremembe in resnično delo na sebi. Na koncu delavnic ne podeljujem ne diplom ne nazivov. Ker v mojih očeh največ šteje življenje samo – zame je diploma sprememba naših življenj: če dobimo službo, se razumemo s partnerjem, srčno vzgajamo svoje otroke, vidimo smisel svojega življenja, smo zdravi in srečni, se zjutraj zbudimo z nasmehom na obrazu …

Delavnice običajno trajajo najmanj osem ur (v odvisnosti od števila udeležencev in zahtevnosti tematike). Cena posamezne delavnice je 220 EUR.

Za več informacij si, srčno prosim, preberite »Priročnik za stopanje po poti Srca« pod zavihkom Knjiga, priročnik, ostala ponudba. V nadaljevanju najdete kratek opis nekaterih delavnice, ki sem jih oz. jih še vedno izvajam. A tako, kot se spreminja lepota reke življenja, tako se poglablja in dopolnjuje tudi moje večno delovanje, zato spremljajte objave delavnic na zavihku Dogodki.

Logo-srce

DELAVNICE »POT SRCA«

Milena Matko; delavnice

»Ko spregovori Srce, je dosegljivo vse. Nemogoče mogoče je, kajti ljubezen dela čudeže, ti radostno odpre dostop do vsega dobrega, najbolj zapeljivega, omamno slastnega. Nastopi čas za pravljico, se srčne želje uresničijo. Saj ljubezen ne pozna meja, zanjo ni nič nedostopnega. Karkoli zaprosiš jo, ti bo uslišano, z ljubečo roko približano.

Z ljubezni močjo še kamen oživi, čudežno spregovori, se gosenica v čutno lepoto metulja razcveti. Ljubezen iz človeka naredi Boga, iz teme najlepšega angela.«

Najpogosteje izvajan sklop osmih delavnic »Pot Srca« je namenjen vsem, ki bi se radi temeljito spoznali, sprejeli, razumeli, dobili predstavo o sebi ter postavili trdne temelje svojega življenja. Na delavnicah dobimo globoko zavedanje, kdo sploh smo in kakšen je namen prihoda na Zemljo, kakšne vzorce smo prejeli po prednikih, katere spomine prinašamo iz davnin, kaj se nam je dogajalo v otroštvu in mladosti, katere vrednote nam tlakujejo pot, v čem smo zares dobri, kaj imamo radi …
Vzpenjamo se po stopnicah našega življenja – pričnemo v trenutku pred spočetjem, ko pred mojstri in vodniki podpišemo pogodbo z našimi starši ter izberemo poslanstvo. Nadaljujemo s fizičnim rojstvom in se s pomočjo sporočil posameznih čaker ter obredov, ki ustrezajo slednjim, pomikamo skozi življenje. Zaključimo s smrtjo, ko prestopimo reko večnosti in se zlijemo z Ljubeznijo.

Kratka vsebina:

  1. Uvodno srečanje »POSVEČENI DOGOVOR«
Pričnemo s predstavitvijo udeležencev in definiranjem namena obiskovanja delavnic. Nadaljujemo z vpogledom v pogodbo oz. posvečeni dogovor, ki smo ga sklenili pred prihodom na Zemljo (soočimo se s svojim poslanstvom, izbiro staršev, spola, imena, časa in kraja rojstva, pomembnimi osebami ter življenjskimi dogodki …). Namen prvega srečanja je, da sprejmemo odgovornost za svoje življenje. Da se zavemo, da smo se sami, povsem zavestno podali na pot, po kateri trenutno hodimo.

 2. Druženje »ČUDEŽ ŽIVLJENJA«
Poglobimo se v svetost življenja, v obdobje med spočetjem in sedmim letom starosti. Spregovorimo o zakonitostih, ki vladajo v družini, posvetimo se odnosu s starši oz. primarno družino, raziščemo družinsko drevo (še zlasti smo pozorni na boleče izkušnje v rodu kot npr. ločitev, splav, nasilje, odsotnost enega ali obeh staršev, samomor …) ter objamemo svojo identiteto.

 3. Druženje »STRAST USTVARJANJA«
Raziščemo obdobje med sedmim in štirinajstim letom starosti, ko v ospredje stopi moč očeta in pričnemo vzpostavljati vezi z okolico. Posvetimo se našemu odnosu do ustvarjalnosti, denarja/premoženja ter spolnosti. Spregovorimo tudi o pomenu zavestnega spočetja, telegoniji, prenašanju energij med partnerjema …

  4. Druženje »KRALJEVSKOST MOČI«
Posvetimo se obdobju med zaključkom osnovnega šolanja ter 21-tim letom starosti, ko prestopimo prag zrelosti, izoblikujemo svojo identiteto, se naučimo dejavno poskrbeti zase … Vstopimo v lastno moč, začutimo svoje vrednote, si izpovemo spoštovanjem ter zapišemo kodeks časti. Poiščemo način, kako postati odgovoren gospodar svojega življenja.

  5. Druženje »LEPOTA LJUBEZNI«
Predamo se čutenju ljubezni, njenim tisočerim odtenkom, dovolimo si jo sprejemati in dajati, jo širiti ter s tem spreminjati nas same in svet vsenaokrog. Izvedemo obred poroke s samim sabo ter si odpustimo vse, kar nas bremeni oz. preprečuje, da bi se imeli neskončno radi.

  6. Druženje »SVETOST IZRAŽANJA«
Resnica nas osvobaja, prinaša odrešitev, dela čudeže. Zato se na delavnici potopimo v moč resnice, odpremo vrata izražanju ter dovolimo svetlobi, da nas objame. Položimo temelje zaupanja vase in poštenosti. Zazremo se v svetle in temne trenutke svojega bivanja ter dojamemo, da imamo svobodno voljo, da sami odločamo, kaj bomo počeli s svojim življenjem.

  7. Druženje »VELIČINA MODROSTI«
Na delavnici odpiramo svoje jasnočutne zaznave, se prepustimo vodstvu intuicije. Dovolimo si pogledati svoje največje zaklade (talente, darove) ter poiščemo način, kako jih strastno uporabiti v dobro nas samih ter celotnega človeštva. Razrešimo ovire na poti do svojega mojstrstva.

  8. Druženje »RAZKOŠJE BOŽJEGA«
Veličastno se prepustimo svoji domišljiji in božji milosti, v polnosti se odpremo podpori duhovnega sveta. Iz življenja odslovimo vse, kar je »mrtvo in končano«, zato izvedemo simboličen pogreb. Povežemo se z vsemogočnostjo Boga. V meditaciji se poglobimo v občutke fizične smrti in v trenutke prehoda v večnost.

Ljudje smo čuteča bitja in globoka resnica je, da ne glede na ves napredek še vedno najbolj potrebujemo nežen objem, drobec časa, ljubeč stisk dlani, dotik srčnosti, čuten pogled v oči, svetost radosti, prisrčne besede “rad(a) te imam” … Tako kot kruh rabimo ob sebi ljudi, ki nam dajo vedeti, da je naše življenje smiselno, ki se nam z ljubeznijo v očeh zahvalijo: “Hvala ti, ker si.” Zato odprimo svoje srce, se medsebojno povežimo, drug drugega ljubeče podprimo, da vse okoli nas v polnosti zaživi, da energija ljubezni preplavi zemljo in nebo. Postanimo mogočen gospodar svojega življenja.

Logo-srce

CIKEL DVANAJSTIH DELAVNIC »BLAGOSLOV ZEMLJE IN NEBA«

Milena Matko; delavnice

»Ljubke vile. Svetleči samorogi. Zapeljive morske deklice. Nagajivi škrati. Strastni salamandri. Srčni angeli. Lepe boginje. Močni nadangeli. Razsvetljeni vnebovzeti mojstri. Brezmejni otroci vesolja. Misteriozni poslanci luči. Veliki beli bratje. Zdravilni kamni. Omamne rože. Zveste živali. Starodavna drevesa.

Ljudje z očmi, ki vidijo, z ušesi, ki slišijo, z rokami, ki objemajo, z ustnicami, ki poljubljajo, z lepoto, s katero omamijo, s srcem, s katerim čutijo, z dobroto, s katero prevzamejo, s čutnostjo, s katero začarajo, z globino, s katero vse povedo. Z visokostjo Stvarnikov, dostojanstvom vitezov, bogastvom kraljic in kraljev, žarom zvezd na nebu, zvestobo zaljubljencev. Z nebeško vrtnico. S plemenitostjo, prižgano lučjo in delujočo močjo, z živeto strastjo, svetlobo in ljubeznijo.

Dobrodošli vsi – da skupaj nov svet zgradimo, celo Stvarstvo z ljubeznijo in sijočo svetlobo prepojimo.«

Na vsakem izmed srečanj izredno močnega in globoko transformativnega cikla dvanajstih delavnic »Blagoslov zemlje in neba« v svoje življenje povabimo bitja čiste svetlobe in ljubezni ter elemente mame narave, da nam pomagajo razreševati vsakodnevne izzive življenja. Začutimo podeljene blagoslove, radostno stečemo v njihov objem ter se popolnoma predamo življenju v razkošju ljubezni, moči, svete srčnosti in božje milosti. Na stežaj odpremo vrata moči celotnega Stvarstva in postanemo veličastni mojstri bivanja, zliti z magično lepoto in obiljem vsega najboljšega.
Ob tem želim poudariti, da ko delamo npr. z angeli ali vilami ali samorogi … slednje ne pomeni, da zgolj pljujemo z njimi po nebeškem svodu in uživamo v rajskem vrtu tam daleč nad sijočimi oblaki, ampak dobimo vso njihovo pomoč in oporo zato, da razrešimo npr. boleč odnos z družinskim članom, da se potopimo v spomine iz preteklih življenj, da sprostimo zastarano jezo, strah, sram, krivdo, da se zavemo svoje veličine, da razvijemo svoje intuitivne vpoglede, da pričnemo ustvarjati obilje in tako v nedogled. Skratka: intenzivno in globoko razrešujemo svoje zemeljske probleme, se sprejemamo ter vstopamo v tempelj svoje moči.

Kratka vsebina:

 1. Druženje »ČUDEŽNOST SAMOROGOV«

Samorogi so bitja luči, polni čudežnosti in sijoče svetlobe. Uslišijo naše želje, ki prihajajo iz globin duše in nam pomagajo izpolniti poslanstvo. Opogumljajo nas, da srčno sledimo svojim sanjam in vizijam, da rastemo in delujemo v dobro celotnega Stvarstva. So nežni zdravilci, ki s svojim rogom zdravijo rane v naših srcih in nam pomagajo na poti sprememb. V nas prebudijo občutke dostojanstva in skrbnosti, magičnosti in skrivnostnosti, modrosti in ljubezni, čistosti in radosti.

 1. Druženje »LJUBEČ POZDRAV MORSKIH DEKLIC IN DELFINOV«

Morske deklice so magična bitja svetlobe, ki nam na lahkoten in radosten način pomagajo, da postanemo mogočni prinašalci luči.

Delfini na Zemljo prinašajo obilje duhovne modrosti ter nam vedno znova pokažejo, da lahko uresničimo katerokoli srčno željo, če svojo pot obdamo z veseljem in igrivostjo, prisluhnemo milemu šepetu svoje duše.

 1. Druženje »ČAROBNOST VIL«

Vile so mila bitja svetlobe, ki nam na nežen in radosten način pomagajo, da postanemo sijoči prinašalci luči. So božji varuhi narave in zagotavljajo zdravje, varnost živali, rastlin in matere Zemlje. V naša življenja vnašajo občutke čarobnosti, igrivosti in romantike. Napolnijo nas z vznesenostjo, brezskrbnostjo in občutenjem sreče v srčiki naše biti.

 1. Druženje »PLES ELEMENTALOV ZEMLJE, OGNJA IN LESA«

Med elementale zemlje sodijo škrati, vilinci, škratki in palčki. Škrati pazijo na sestavo prsti in čebelam pomagajo pri opraševanju cvetov. Zemeljski škrati se skrivajo v podzemnih rovih, kjer skrbijo za prst in skrite zaklade. Domači škrati pomagajo v gospodinjstvu in čuvajo naše domove. Palčki skrbijo za čarobnost vrtov, palčice pa so izjemno materinske in skrbne.  Vilinci so visoka in vitka bitja z izjemnim mojstrstvom in rokodelskimi spretnostmi. Zelo so prijazni in nam lahko pomagajo pri pletenju, šivanju, pri umetniških projektih, petju in magičnih obredih.

V zubljih živega ognja svoj ples strasti plešejo salamandri – ognjena bitja, ki imajo izjemno sposobnost transformacije energij in čiščenja vsega starega.

V lesu prebivajo drevesni duhovi ali varb-utoni, ki so lepo vidni v grčastih deblih starodavnih dreves. Povezani so z duhovnostjo, prerokovanjem in zdravljenjem. V lesu se nahaja bogato znanje zemlje in neba, zato drevesni duhovi pomagajo širiti in ohranjati veličino modrosti ter magične svetlobe.

 1. Druženje »SIJOČ OBJEM ANGELOV«

Angeli so ljubeči glasniki, sli Boga. Radostno nam služijo kot varuhi, vodniki, zdravilci, pomočniki … So sijoča bitja čiste svetlobe, ki nas brezpogojno ljubijo in so prisotni vse okoli nas. Niso omejeni ne s časom ne s prostorom. Gladijo naše poti in se odzivajo na naše prošnje. Čuvajo in varujejo nas ter nam prišepetavajo najboljše možne izbire. S svojimi nežnimi krili nas milostno objemajo, tolažijo in pomagajo.

 1. Druženje »BLAGOSLOV VNEBOVZETIH MOJSTROV«

Vnebovzeti mojstri so veliki zdravilci, učitelji in preroki, ki so poprej hodili po zemlji, sedaj pa bivajo v duhovnem svetu in nam pomagajo iz višav. Prihajajo iz vseh kultur, veroizpovedi in civilizacij, tako starodavnih kot sodobnih – mednje sodijo Jezus, Mojzes, Buda, svetniki, božanstva … Tesno sodelujejo z Bogom, našimi angeli varuhi in tistimi ljudmi, ki na Zemljo prinašamo luč. Pomagajo nam hoditi po poti miru, ljubezni in obilja.

 1. Druženje »SRČNA MOČ NADANGELOV«

Nadangeli so mogočni angeli, ki bedijo nad angeli varuhi in nam srčno pomagajo pri stopanju po prostranih poljanah zemeljskega bivanja. So veličastna bitja sijoče luči, polni modrosti, božje milosti in neskončne moči, ki nas odločno vodijo po poteh srca. V svoje življenje najpogosteje privabljamo blagoslove naslednjih 12 nadangelov: Gabriel (božanski sel), Hanael (sveti bojevnik), Jofiel (sveti osvoboditelj), Metratron (nebeški učitelj), Mihael (kozmični voditelj), Rafael (sveti zdravitelj), Raziel (božanski misterij), Sandalfon (sveti varuh), Čamuel (božanski vodnik), Uriel (večni družabnik), Zadkiel (božanski tolažnik), Zafkiel (sveti ljubimec).

 1. Druženje »LEPOTA BOGINJ«

Boginje so ženski vidik Boga, ki nas s svojo milo ljubeznijo, materinsko skrbnostjo in strastno močjo mogočno objemajo ter nam pomagajo pri stopanju po poteh vsakdanjika. Boginje delujejo z roko v roki z angeli, zdravijo, prebujajo intuicijo, očiščujejo, odpirajo srce, posipajo s čarobnim prahom modrosti in odstirajo vrata obilju. Energija boginj oživlja naše spoštovanje in vrednotenje mame narave ter moč partnerstva in svetost družine.

 1. Druženje »OTROCI VESOLJA (ZVEZDNI LJUDJE)«

Na Zemlji v človeških telesih prebivajo tudi otroci vesolja (zvezdni ljudje, zemeljski angeli), ki izvirajo iz drugih planetov, osončij in galaksij. Tu so s posebnim poslanstvom, da Zemlji pomagajo v procesu rasti in človeštvo popeljejo v zlato dobo. Ljubeče pomagajo pri zdravljenju in transformaciji planeta ter prinašajo mir, harmonijo in ljubezen. So izredno intuitivni, prodorni, občutljivi, odločni. Imajo jasno vizijo in visoke ideale, polni so empatije, čutijo esenco vsakega bitja in situacije. Prinašajo spomine na prihodnost in ohranjajo vizijo najvišjega možnega duhovnega in tehnološkega razvoja.

 1. Druženje »SKRIVNOSTNI SVET KAMNOV (MINERALOV IN KRISTALOV) TER KOVIN«

Kamni so mogočni pradavni nosilci spominov in prevajalci informacij. Zdravilni kamni (kristali in minerali) so veličastni pomočniki pri stopanju po poti srca. So učinkoviti prijatelji, s katerimi je mogoče spodbuditi našo duhovno in fizično moč. So potomci poroke med nebom in zemljo, srčno darilo matere narave. Namenjeni so krepitvi moči svetlobe in ljubezni. Kamni so živi, polni energije in vsakemu izmed nas želijo radostno predati ljubeča sporočila ter nam pomagati pri vsakodnevnih izzivih bivanja.

 1. Druženje »LJUBEZEN CVETJA IN RASTLIN«

Rastline nam dajejo kisik, čistijo zrak, podarjajo hrano, prinašajo kraljevsko lepoto, milost zdravja, svetost bivanja in omamnost vonjav. Ljubeče nas dvigujejo, odpirajo vrata za stik z dušo, prelestno lepoto Boga.

Rože so glasnice ljubezni, smehljaj božanskega. Polnijo nas z milo nežnostjo, cvetočo ženskostjo, božjo lepoto in nebeško blaženostjo.

Drevesa so starodavna bitja modrosti, ki ohranjajo zapise tukajšnje zgodovine in okoli planeta ustvarjajo mrežo lesketajoče svetlobe. Obsežni gozdovi so čuvarji starodavnih znanj, z drugih planetarnih sistemov prinašajo ljubezen in jo shranjujejo.

 1. Druženje »SPOROČILA ŽIVALSKEGA SVETA«

Živali so naši ljubeči spremljevalci, zdravitelji in učitelji. Brezpogojno nas ljubijo, nam odpirajo srce, dajejo hrano, omogočajo lažje in hitrejše doseganje notranjega blagostanja ter prinašajo vitalno življenjsko energijo, mir in harmonijo. Ščitijo nas ter vodijo skozi življenje. Pomagajo nam, da sledimo svojemu poslanstvu, ohranjamo stik s sabo in trdna tla pod nogami. So blagoslov nebes in darilo matere zemlje.

Logo-srce

DELAVNICE »ŽENSKA SEM«

Milena Matko; delavnice

»Ženska. Daleč najbolj čudovita stvaritev Boga.

Dehteča lepota Srca. Omamna vrtnica, sladki nektar užitka, strasti. Veličastna oda radosti, neskončne moči. Kristalno čist izvir žive vode, ljubezni, luči. Mladenka, ki cveti, mati, ki rodi, starka, ki v modrosti žari. Žlahtnost, sočnost vsega najboljšega.

Ženska. Najlepši biser Stvarnika, čudež stvarstva celega.«

Sklop štirih delavnic »Ženska sem« je namenjen ženskam, arhetipskemu pogledu nase. Prehajamo skozi štiri obdobja oz. področja v življenju, ki nam pomagajo razumeti svoje globine, sprejeti svetost ženskosti ter objeti žensko telo skupaj s ciklusi, po katerih mesečno plujemo.
Ženske v sebi nosimo neizmerno moč. Nosilke smo novega življenja, v rokah držimo plamenico srčnosti. V nas živijo spomini na svečenice v belem, na mogočne kraljice, na veličastne boginje, na ljubeče matere, na strastne žene, na divje bojevnice, na modrosti polne starke. Zato si podajmo roke in skupaj odplešimo veličasten ples ženskosti, da omamni cvet ljubezni v nas zopet zadehti. Svet nas potrebuje – potrebuje našo nežnost in milino, strast in odločnost, ljubezen in toplino, modrost in veličino.

 1. Druženje »CVETOČA MLADENKA«

Posvetimo se začetnemu obdobju v življenju ženske. Sprejmemo lepoto ženskosti, veličastno odstremo tančice sveta ženskih ciklusov. Objamemo svetost maternice, vstopimo v čarobnost podarjanja novega življenja ter moč čutne spolnosti. Spregovorimo o izkušnjah, ki so nas oblikovale kot hčerke, dekleta in sestre ter odločilno vplivajo na potek celotnega življenja, zlasti na odnos do sebe.

 1. Druženje »ČUTNA ŽENA IN LJUBEČA MATI«

Ljubeče se zazremo po prostranih poljanah partnerstva in materinstva. Predamo se moči srčne ženske povezanosti, odstremo lepoto svečane ustvarjalnosti – pogledamo, na katerih področjih smo matere, kaj vse ustvarjamo, iz dneva v dan rojevamo. Spregovorimo o izkušnjah, ki so nas oblikovale kot ljubimke in matere ter varuhinje spomina.

 1. Druženje »DIVJA ŽENSKA IN POSLOVNA BOGINJA«

Ženske ne glede na partnerstvo in materinstvo v sebi vedno ohranimo svojo samostojno bit, pridih divje neukročenosti, odločnega in jasnega nastopanja v družini in okolju. Podamo se v svet svojevrstne ženske poslovnosti, kjer uporabljamo svojo intuitivno moč, čut za lepoto in povezovalno energijo sodelovanja. Na delavnici spregovorimo o izkušnjah mentorstva (babištva), s svetlobo posijemo v najgloblja brezna teme in prebudimo bojevnico (amazonko), ki iz življenja odmetava vloge, določene s strani okolice, da znova rodi samo sebe, si utre svojo lastno pot.

 1. Druženje »MODRA STARKA«

V zadnjem obdobju življenja, ko se za žensko konča rodno obdobje, v ospredje stopi ljubeča svetost babice ter večna modrost starke. Ženska se posveti svojim notranjim globinam, na površje prinaša vizije, pomembne zanjo in celoten rod, postane vodnica svojim potomkam, varuhinja doma, odločna akterka v družbi, opravlja obrede, skrbi za rodovne korenine, je v brezmejnem stiku z duhovnim svetom, resnico in svojo mistično močjo.

 Logo-srce

DELAVNICE »MOČ ARHETIPOV«

Delavnice

»Trenutek, ko moč zasije iz vsake celice. Odločnost, zavedanje. Tvoja volja, hoja po poti lastnega srca. Poglobitev v svetost obstajanja, jasnost vsega.«

Sklop desetih delavnic »Moč arhetipov« je namenjen aktiviranju naše fizične, čustvene, mentalne in duhovne moči. Arhetipi nam slikovito pokažejo, kako upravljamo s svojo energijo, komu jo dajemo oz. v kolikšni meri smo se pripravljeni predati božanskemu vodstvu. Na svoje življenje pogledamo z vidika simbolov oz. vzorcev obnašanja, razmišljanja in delovanja, dobimo ključ za razumevanje svojega življenja, globljega smisla le-tega. Arhetipi so namreč mogočno orodje, s pomočjo katerega prodremo v neraziskano prostranstvo podzavesti, kjer prebudimo speče spomine, na površje prinesemo starodavno modrost, aktiviramo svoje največje talente in darove, osvetlimo zavezo oz. posvečeni dogovor, ki smo ga sklenili v duhovnem svetu, ozavestimo, kdo smo in sprejmemo pot, po kateri hodimo, dojamemo svoje izbire.
Na srečanjih se zavemo, da ima vsak arhetip svojo svetlo ter senčno plat. Če priznamo njegov obstoj v našem življenju, sprejmemo preizkušnje in premagamo šibkosti, na katere nas opozarja ter jih obrnemo sebi v prid, postane naš mogočen zaveznik. Ko božanski potencial arhetipa vgradimo v naše vsakodnevno življenje, nam pomaga delovati častno, duhovno rasti in se razvijati. Potisne nas na stopanje po lastni poti, ki je velikokrat ločena od potreb naše družine, skupnosti, naroda in zahteva, da sebe postavimo na prvo mesto.

Štirje osnovni arhetipi: otrok, žrtev, prostitutka in saboter simbolizirajo naše glavne življenjske preizkušnje in način, kako se obdržati pri življenju. Predstavljajo naše strahove in ranljive točke, ki povzročajo, da v materialnem svetu zabarantamo moč svoje duše, da ne sledimo začrtanemu poslanstvu oz. posvečenemu dogovoru. Pokažejo nam, kako se odzivamo na avtoritete, z njimi ozavestimo svojo ranljivost in strah, da bi postali žrtev. Pomagajo nam spregledati, kako sabotiramo svoje ustvarjalne priložnosti in spodkopavamo svoje sanje. Odprejo nam oči za spoznanje, da ne potrebujemo biti naprodaj, omogočijo nam, da se popolnoma opremo nase in sčasoma tam, kjer drugi vidijo ovire, mi zaživimo svoje potenciale.
Ostali arhetipi pa nam še dodatno pomagajo razširiti in poglobiti pogled na svoj obstoj. V nas prebudijo občutek veličastnosti, poguma in strasti. Odstrejo nam tančice najvišjih talentov in darov, odgovorijo na vprašanje, koliko svoje modrosti smo pripravljeni prenesti na druge in jih spodbujati na njihovi poti rasti, pa tudi, kako se soočamo z najmanj zaželenimi vidiki naše osebnosti.

Kratka vsebina:

 1. Druženje »OTROK«

Otrok je varuh naše nedolžnosti (občutka, da je v življenju možno doseči vse) in je najmočnejši vzorec v naši podzavesti, kajti vanj vstopimo že v času spočetja. Podaja nam osnovni pogled na življenje, odstira občutke, povezane z nego, varnostjo, zanesljivostjo in družino. Ima veliko vidikov – lahko je ranjeni otrok, zapuščeni oz. osiroteli otrok, odvisni oz. večni otrok, nedolžni oz. čarobni otrok, naravni otrok ali pa božanski otrok. Otrok nam pomaga, da zaustavimo samozlorabe, se povežemo s svojo ustvarjalnostjo ter se na novo rodimo. Navdihne nas, da prestopimo utesnjujoče meje.

 1. Druženje »ŽRTEV«

Žrtev je varuhinja našega samospoštovanja. Njeno osnovno vprašanje je, ali smo oseba, ki je neodvisna in odgovorna za svoje življenje. Od nas zahteva, da preverimo občutek moči v odnosih z drugimi, da se vprašamo, ali znamo postavljati meje, da ugotovimo, kdo nadzoruje in usmerja naše življenje oz. kako se odzivamo na avtoritete. Žrtev se oglasi še zlasti tedaj, ko se počutimo življenjsko ogrožene in nas vodi v smer, da razvijemo samozavest, da v sebi prebudimo pogum, iskrenost, vzdržljivost in spoštovanje samih sebe.

 1. Druženje »PROSTITUTKA«

Prostitutka uspeva v najbolj vsakdanjih in običajnih razmerah in pogosto pride na površje tedaj, ko se kakorkoli zamajejo temelji našega obstoja. Največkrat se pokaže v podobi zanič partnerskega odnosa ali pa klavrne službe oz. tedaj, ko zabarantamo svojo dušo, pamet in/ali telo za fizično in finančno preživetje ali pa dobiček. Njeno osnovno vprašanje je, v kolikšni meri smo pripravljeni prodati svoja moralna načela, resnico, dostojanstvo, čast, talente in darove, ideje … za materialno varnost. Prostitutka je varuhinja naše vere oz. preizkuša njeno moč – če imamo zares globoko zaupanje, nas nihče ne more kupiti. Ker vemo, da zmoremo poskrbeti zase in tudi, da nas varuje in podpira višja (božanska) sila. A če slednjega ni, sprejmemo (prenizko) ceno, ki jo ponudi okolje in s tem izdamo sami sebe.

 1. Druženje »SABOTER«

Saboter je varuh naših izbir oz. globokih notranjih in zunanjih sprememb. Saboter nas naščuva, da zavračamo priložnosti in s tem jasno pokaže na naše strahove pred tem, da bi prevzeli odgovornost zase in za to, kar ustvarjamo. Namesto da bi se spoštovali in delovali, si govorimo, da nismo dovolj dobri, vredni, lepi, pametni, pripravljeni, sposobni … S tem pa spodkopavamo svojo moč, srečo in uspeh. Če saboterju ne prisluhnemo, pričnemo zatirati sami sebe ali pa se v nas prebudi želja onemogočati druge.

 1. Druženje »VELIČASTNOST«: Bog(inja), Kral(jica), Vitez(inja), Princ(esa), Svečenik(ca)

Soočimo se z arhetipi, ki veljajo za družbeno najbolj veličastne in pomembne, a od nas zahtevajo tudi največ delovanja in odgovornosti. Podamo se na pot raziskovanja vidikov, ki v nas prebujajo hrepenenje po položaju v družbi, bajnem bogastvu, uporabi nadnaravnih sposobnostih ter vodenju.

 1. Druženje »PREDANOST«: Čarovnik(ca), Angel(ika), Šaman(ka), Menih / Nuna, Mistik(inja), Spreminjevalec(ka) oblike, Vizionar(ka)

Poglobimo se v arhetipe, ki od nas zahtevajo popolno zlitost s svojo dušo, z duhovnim svetom in silami narave, z elementi vode, ognja, zemlje in zraka. Slednje nas osvobodi in prinese rojstvo nove osebnosti ter posledično sposobnost izvajanja čudežev, spreminjanja oblik, preoblikovanja notranjega in zunanjega sveta, prinašanja vizij, uporabo svojih najvišjih talentov in darov v dobro sebe in celotnega Stvarstva.

 1. Druženje »POGUM«: Bojevnik(ca), Junak(inja), Maščevalni angel oz. Maščevalec(ka), Odvetnik(ca), Osvoboditelj(ica), Športnik(ca), Upornik(ca)

Ukvarjamo se z arhetipi, ki v nas prebudijo pogum, fizično vzdržljivost, delovanje, osredotočenost na cilj. Zahtevajo notranjo osvoboditev, resnico in pravico, soočenje z zlorabami, z razvrednotenjem in utišanjem samih sebe, poteptanim ponosom, izgubljenim ugledom … Povežejo nas z našo duhovno močjo, ki jo moramo preliti v materialni svet, da smo sposobni osvoboditi sami sebe in ljudi okrog nas, preseči ustaljene kalupe, zaceliti stare rane in zaživeti novo resničnost, postati vladarji svojega življenja.

 1. Druženje »STRAST«: Don juan / Usodna ženska, Hedonist(ka), Ljubimec(ka), Umetnik(ca)«

Poglobimo se v arhetipe, s pomočjo katerih v sebi začutimo divjo in neukročeno strast, popoln užitek v ljubezni in ustvarjanju, predamo se razvajanju in romantiki. Pokažejo nam, koliko smo se v življenju pripravljeni predati vsemu dobremu, kako močno dovolimo energiji živosti in radosti, da nas osvoji.

 1. Druženje »SLUŽENJE«: Mentor(ica), Mesija – Odrešenik(ca), Oče / Mama, Pomočnik(ca), Služabnik(ca), Učitelj(ica), Vodnik(ca), Rešitelj(ica), Zdravilec(ka)

Podamo se v raziskovanje arhetipov, ki nam pomagajo razkriti naše vidike podpiranja življenja, poučevanja, zdravljenja, odreševanja sebe in drugih. Pokažejo nam, kako služimo drugim, skrbimo zanje, jih vodimo, nanje prenašamo svoje znanje in modrost, jim ljubeče podamo roko, da rastejo in napredujejo, da v sebi prebudijo svoje največje talente in darove, postanejo mojstri bivanja.

 1. Druženje »NEZAŽELENOST«: Berač(ka), Hazarder(ka), Mučenik(ca), Odvisnik(ca), Opravljivec(ka), Skopuh(inja), Suženj(a), Tat(ica), Uničevalec(ka), Ustrahovalec(ka), Vampir(ka), Zvijačnež – Provokator(ka)

Soočimo se z največkrat nezaželenimi, skritimi vidiki naše osebnosti in družbe. Ukvarjamo se z arhetipi, ki pritisnejo na naše najgloblje rane, strahove, sence, ki bi jih želeli utišati in zanikati. A ravno ti prikriti vidiki so vir naših največjih preizkušenj, silijo nas, da spremenimo tok življenja, uporabimo svoje sposobnosti, se naučimo postaviti meje, pričnemo ceniti in spoštovati to, kar v resnici smo. Da potegnemo k sebi vso razpršeno življenjsko energijo, kar prinese notranji mir, popolno in dokončno predajo svoji duši, zlitost z duhovnim svetom. Vse staro odpade in se zaključi, umre, rodi se nova osebnost, vrnemo se domov, v objem vzporednih svetov.

Logo-srce
DELAVNICE »SPREJEMAM SE«

Delavnice

»Sprejemam se …
Sprejemam dušo svojo, pamet, čustva in telo.
Sprejemam vse, kar sem in kar z rastjo bo šele prišlo.
Sprejemam se …«

Intenziven in globok sklop štirih delavnic »Sprejemam se« je namenjen sprejetju naše fizične, čustvene, mentalne in duhovne moči. Na zaporednih srečanjih spoznamo in v polnosti sprejmemo svojo dušo, telo, pamet in čustva ter elemente ognja, zemlje, zraka in vode. Sami sebi odločno in odgovorno rečemo »ja«, vse štiri vidike svojega obstoja povežemo v čudovito celoto, sebe postavimo na prvo mesto ter postanemo mogočen gospodar svojega življenja. S pomočjo elementov se globoko prizemljimo in sprejmemo bivanje v nedrjih mame Zemlje.
Na delavnicah sami sebe podpremo v tem, da smo sredi vsakodnevnih izzivov življenja sposobni ohranjati svojo edinstvenost, delovati iz srčike svoje biti ter ostati trdno ukoreninjeni. Da se ves čas zavedamo povezav z duhovnim svetom, z ljubeznijo prisluhnemo sporočilom svojega telesa, strastno izražamo čustva, živimo resnico srca ter s pomočjo jasnih misli ustvarjamo novo podobo sveta.

Kratka vsebina:

 1. Druženje »DUŠA ter element OGNJA«

Dušo je težko opisati z besedami ali jo opredeliti na materialen način; je izraz lepote, domišljije in ustvarjalnosti, rojena je iz sijoče svetlobe in ljubezni. Stari Egipčani so imeli navado reči: »Če hočeš razumeti dušo, prisluhni srcu.« Duša je tisto največ v človeku, je lesketajoči se biser in vpliva tako na fizično telo kot na naš razum in čustva oz. slednje uporablja zato, da se v polnosti izrazi. Gre za večno energijo, ki prehaja iz življenja v življenje, nabira izkušnje, raste, napreduje … Duša s sabo nosi spomine na vse pretekle dogodke, vizije prihodnosti, podatke o poslanstvu, izvoru itd.
Ogenj je najbolj mogočen element preobrazbe in čiščenja vsega starega. V dom prinaša toplino in domačnost, je simbol strasti, divjosti in neukročenosti. Element ognja predstavlja življenjsko silo, kreativnost, varnost, pogum in navdih ter odstira naše vodstvene sposobnosti.

 1. Druženje »TELO ter element ZEMLJE«

Telo je nepogrešljiv in mogočen pomočnik duše, ki vedno pokaže resnico in na površje prinaša spomine davnin. Telo s pomočjo občutkov, gibov, instinktivnih impulzov, bolečine, bolezni … prevaja sporočila duše, kajti telo vrhunsko razume dušo in ji ljubeče omogoča, da je lahko prisotna v materialnem svetu.
Zemlja s svojo rodovitnostjo rastlinam in drevesom strastno podarja vse potrebno, da lahko rastejo in obrodijo bogate sadove, s čimer ljudem in živalim omogočajo življenje. Element zemlje predstavlja praktično, realistično in materialno plat naše biti. Je mogočen simbol rasti in delavnosti. V nas prebuja stabilnost in varnost, daje nam moč in vzdržljivost, uči nas potrpežljivosti.

 1. Druženje »PAMET ter element ZRAKA«

Razum je čudovit pomočnik duše, ki prevaja njeno govorico v razumljiv jezik. Duša s pomočjo razuma ustvari namero, da lahko dosežemo zadane cilje. Pamet nam omogoča, da se izražamo in delujemo (govorimo, pojemo, pišemo, slikamo, plešemo …), razumemo svoje nagone in jih usmerjamo, razsojamo, se svobodno odločamo, na vseh področjih obstoja organiziramo svoje življenje … Po ocenah uporabljamo komajda okrog 3 % svojih možganov, zato je čas, da izstopimo iz kalupov verjetnega in si dovolimo ustvarjati čudeže.
Element zraka predstavlja gibanje, širjenje in raztezanje. Brez hrane in vode lahko preživimo nekaj časa, brez zraka in dihanja pa se naše življenje kaj kmalu zaključi. Zrak je simbol izvirnosti, odnosov in mentalne ter čustvene stabilnosti. Je vseprisoten element, ki nam omogoča, da postanemo virtuozi v komunikaciji, mojstri pri pridobivanju informacij ter stvaritelji genialnih idej.

 1. Druženje »ČUSTVA ter element VODE«

Čustva so strasten izraz naše duše, so gorivo, brez katerega je življenje prazno in brezsmiselno. Negativnih ali pozitivnih čustev ni, kot tudi ni duhovnih ali neduhovnih, pravih ali nepravih – vsa so še kako smiselna in potrebna (pa četudi so to strah, sram, jeza, krivda …). Z njihovo pomočjo se učimo, spoznavamo, rastemo, predvsem pa pomikamo v življenju naprej.
Voda je izjemnega pomena, saj predstavlja od 70 % do 85 % naše telesne teže in tudi planet Zemlja v več kot 70 % prekrivajo oceani. Voda je izreden prenašalec informacij, zato jo je enostavno programirati. Voda je popustljiva, pa vendar lahko premaga vse, saj jo je težko nadzorovati. Z lažno skromnostjo se umika oviram, vendar ni sile na tem svetu, ki bi ji preprečila, da se na koncu ne bi zlila v morje. Element vode nas popelje v globine podzavesti, daje moč čustvom ter prebuja intuicijo. Od nekdaj je sestavni del obredov.

 Logo-srce
DELAVNICE »LJUBEČA DRUŽINA«

Milena Matko; delavnice

»Družina – največja dragocenost, ki jo človek lahko ima.«

Tri zaporedna srečanja z naslovom »Ljubeča družina« so namenjena globokemu arhetipskemu pogledu nase. V svojo notranjost in na svet okrog nas se zazremo skozi oči notranjega moškega, ženske in otroka. Kajti vsak posameznik, ne glede na spol, v sebi nosi čarobnost moških, ženskih in otroških energij. Je hkrati ponosen oče, ljubeča mati in srečen otrok. Le vsi deli, srčno povezani v celoto svete družine, medsebojno usklajeni in usmerjeni v isti cilj, človeku prinesejo radost in notranjo izpolnjenost, so gibalo napredka.
Na teh delavnicah ustvarimo brezmejno povezanost, kraj, kjer sta doma ljubezen in spoštovanje, pripadnost in zavezništvo. Ustvarimo prihodnost zase in za vse ljudi, ki dobroto v srcu nosimo. Predvsem pa odstranimo vse, kar je čas, da gre …

Kratka vsebina:

 1. Druženje »NOTRANJI MOŠKI«

Poglobimo se v lastnosti in vrednote notranjega moškega. V sebi začutimo dostojanstvo in moč, čast in ponos, red in disciplino. Spoštljivo se poklonimo veličastnosti očeta, ki poskrbi za varnost ter materialno zavetje. Ki da oporo, žari v odločnosti. Posvetimo se pomembnim moškim v našem življenju (oče, dedek, brat, partner, sin …) ter poiščemo vzporednice z njimi oz. razlike glede na našega notranjega moškega.

 1. Druženje »NOTRANJA ŽENSKA«

Odstiramo tančice notranje ženske. V sebi začutimo nežnost, toplino, modrost in milino. Obdarimo se z ljubečo, a odločno materjo, ki napaja z brezmejno ljubeznijo, gorečno srčnostjo in divjo strastjo. Predamo se vizijam in ustvarjalnosti. Posvetimo se tudi pomembnim ženskam v našem življenju (mama, babica, sestra, partnerka, hči, prijateljica …) ter poiščemo podobnosti z njimi oz. razlike glede na žensko naše notranjosti.

 1. Druženje »NOTRANJI OTROK«

Potopimo se v magični svet notranjega otroka. Zaplešemo in zapojemo skupaj z brezskrbnim otrokom, ki z neusahljivo domišljijo ustvarja nov svet, je v ogrinjalo sreče odet. Ki radovedno raziskuje, navdihuje s sanjami, poboža vsako rožico, občuduje pikapolonico, si dovoli ustvarjati čudeže. Poglobimo se tudi v svoje otroštvo in mladost ter pogledamo, katere otroške rane so še vedno nezaceljene in kako vplivajo na naše trenutno zasebno ter poslovno življenje.

Logo-srce

DELAVNICE »POT MOČI«

Milena Matko; delavnice

»Moč – magična beseda, ob kateri srce radostno zapoje mi, zaigra, kri po žilah strastno zaplapola.
Moč – neskončna povezanost z ljubeznijo, do popolnosti zlitost z dušo angelsko.
Blagoslovljena moč, ki uporabljam za dobro jo, živim zares srčno.«

Sklop sedmih delavnic »Pot moči« je namenjen ženskam, arhetipskemu pogledu nase ter obredom, ki ustrezajo posameznim čakram. So močno izkustvene in nam odločno odpirajo vrata strasti, povežejo dušo s telesom.
V prvem delu delavnic s pomočjo energijske vaje čistimo posamezne čakre in jih polnimo s svetlobo ter ljubeznijo. Odstranjujemo prepričanja, ki jih imamo shranjene globoko v posameznih energijskih centrih, se potopimo v arhetipska sporočila in izvajamo obrede, ki ustrezajo posameznim čakram. V drugem delu delavnic pa s pomočjo igre vlog začutimo, kaj je še potrebno izvesti na posamezni čakri, da se v polnosti aktivira, da naše življenje postane svetost moči.

Kratka vsebina:

1. Druženje »KRONSKA ČAKRA«: Visoka svečenica in obred pogreba
Sedma čakra (lotos s tisoč cvetnimi listi), ki leži na vrhu glave, je kot magnet, ki nas dviga k božanskemu, k milosti. Oskrbuje nas z upanjem in vero, poda nam odgovore na to, kakšen je smisel našega življenja. V njej se lahko kopičita tesnoba in depresija, kronična utrujenost in pretirana občutljivost na dejavnike okolja, strah pred prihodnostjo, oklepanje preteklosti. Pokaže nam zmožnost zaupati življenju in videti širšo sliko. Je nosilka vrednot, poguma, nesebičnosti, navdiha, duhovnosti in predanosti.
Obred pogreba, ki sledi poslednjemu maziljenju, nam pomaga, da iz življenja spustimo vse, kar je mrtvo, da prenehamo svojo življenjsko energijo uporabljati za ohranjanje nečesa, kar bi od nas moralo že davno oditi. Da sčistimo vso navlako preteklosti kot npr. konec odnosa, otroštva in mladosti, selitev, travme, bolezni, splavi, pričetek menstruacije in menopavze, smrt ljubljene osebe, izguba zaposlitve, odhod otrok od doma … Zavestno spustimo vse, kar nam jemlje življenjsko energijo, da se lahko povežemo z brezmejno silo božanskega. S tem dobimo neskončno moč, da premagamo katerokoli oviro, postanemo »nesmrtni«.
Visoka svečenica je most med svetovi, saj na zemljo prinaša lepoto in harmonijo duhovnega sveta ter kanalizira božanska sporočila. Izvaja obrede in čuti neskončno odgovornost do tega, da bi svet znova postal poln sijoče lepote.

2. Druženje »TRETJE OKO«: Vidka in obred posvečenja
Šesta čakra je energijsko središče, ki leži med obrvema in pokaže moč uma ter občutek primernosti. Je jedro naše zavesti, zato ima izjemno avtoriteto. Izziva nas, da spoznamo globlje ravni svojega obstoja, da prevetrimo vsa prepričanja o sebi in svetu, v katerem živimo. Povezana je z uvidi in intuicijo, ponosom in modrostjo ter zmožnostjo presoje. Pokaže naše intelektualne sposobnosti, odprtost za zamisli drugih, zmožnost učiti se iz izkušenj, da dojamemo smisel in namen našega življenja. V njej se lahko kopičita aroganca in cinizem, dvom vase in primerjanje z drugimi, nesprejemanje lastne vrednosti, sovražnost in zavist, vsesplošna negativnost in otopelost.
Obred posvetitve nas povede na pot osebnega in duhovnega razvoja, z njegovo pomočjo se prepustimo božjemu vodstvu, vzpostavimo intimno povezavo z Bogom, z Milostjo. Namen posvečenja je duhovna zrelost, prepoznava in uporaba svojih najvišjih talentov in darov, sposobnost delovanja iz modrosti. Da se osvobodimo iluzij in v svoje telo povabimo zdravilno energijo, ki v nas razvija ljubezen, razumevanje, sočutje, radost, optimizem, pogum … Da se pričnemo osredotočati na to, kar je v življenju resnično pomembno, da naše delovanje postane sveto.
Vidka je intuitivna in sposobna videti stvari, ki jih drugi ne morejo. Je most med vidnimi in nevidnimi svetovi, polna jasnočutnih zaznav in vizionarskih potovanj v globine svojega obsoja. Zna se soočiti s svojimi sencami in prepozna sleherno nepristnost, je vir resnice in poštenosti.

3. Druženje »GRLENA ČAKRA«: Pripovedovalka zgodb in obred spovedi
Peta čakra, ki leži na področju grla, je središče naše volje, je prostor, od koder govorimo svojo resnico. Omogoča nam, da sledimo svojim sanjam, da osebno moč usmerimo v ustvarjanje, da smo zmožni sprejemati odločitve. Pokaže pa tudi naše odvisnosti, obsojanje in kritiko, globino vere in znanja.
Spoved omogoča, da vse delčke svoje razpršene duše znova pokličemo nazaj v telo in jo usmerimo vase. Obred spovedi nam pomaga, da se soočimo s svojo senčno platjo in v prihodnje ravnamo drugače, odpremo vrata pravici in poštenosti. Pri spovedi pogledamo, zaradi katerih odločitev oz. izbir se obsojamo in nam jemljejo energijo, soočimo se z lažmi in krivdo ter odkrito priznamo svoje napake.
Pripovedovalka zgodb je umetnica, ki se ustvarjalno izraža in želi biti slišana: svetu odločno pripoveduje svoje zgodbe, mnenja, zamisli in stvaritve. Je čudovita govornica, prijateljica, izvajalka in učiteljica, posredovalka modrosti.

4. Druženje »SRČNA ČAKRA«: Zdravilka in obred poroke
Četrta čakra, ki velja za najmočnejšo, leži na področju srca. Je generator vseh čustev: od ljubezni do jeze, besa, sovraštva, prezira, sramu in krivde, v njej so shranjene zamere in obžalovanja, zagrenjenost in osamljenost ter ljubosumnost, pa tudi upanje in sočutje, zmožnost odpuščanja …
Obred poroke je namenjen aktiviranju ljubezni do samih sebe – da se pričnemo ljubiti, spoštovati in ceniti ter izkazovati čast samim sebi, v dobrem in slabem, dokler duša ne zapusti telesa. Da sprejmemo sami sebe takšne, kot dejansko smo, da poslušamo šepet svojega srca in najdemo notranji mir. Da prebudimo strast, skrb zase in spoštovanje. Je obred zlitja duše, pameti in telesa v celoto, sveto partnerstvo notranjega moškega in ženske.
Zdravilka globoko čuti in brezpogojno ljubi. Je občutljiva na okolje in s svojo srčnostjo podpira druge na njihovi poti. V človeku zazna njegovo celovitost in v vsem išče odsev dobrote in svetlobe.

5. Druženje »SONČNI PLETEŽ«: Bojevnica in obred birme
V tretji čakri, ki leži na področju popka, shranjujemo prepričanja, ki jih imamo o sebi, vključno s svojim videzom, inteligenco, telesnimi zmožnostmi in veščinami. Je sedišče našega samospoštovanja in pokaže odnos do zaupanja, strahu, samozavesti, skrbi zase in za druge, odgovornosti, časti in občutljivosti na kritiko. Daje nam sposobnost, da vzdržimo to, kar je videti fizično, čustveno, mentalno ali duhovno nad našimi zmožnostmi ter pokaže, kam odteka naša življenjska energija.
Birma je obred, ki predstavlja prevzemanje polne odgovornosti za svoja dejanja in življenje v skladu s pravili časti. Povede nas na pot samospoštovanja in poštenosti, pokaže sposobnosti prestati izzive fizičnega življenja in živeti po lastnih pravilih. Zahteva obljubo samim sebi, da ne bomo zapravili svojega dostojanstva v zameno za materialne dobrine, da bomo v sebi prebudili moč, ki vodi k intuiciji in pogumu.
Divja ženska svojo jezo uporablja za korenito spremembo. Ima ves potreben pogum, da zavzame svoje stališče in naredi to, česar si drugi ne upajo. V življenja ljudi vnaša pravico in je neukrotljiva.

6. Druženje »SPOLNA ČAKRA«: Čarovnica in obred obhajila
Spolna čakra, ki leži na področju maternice, spodbuja naše odnose in nadzoruje kakovost energij, ki jih izmenjujemo z drugimi v spolnih razmerjih, prijateljstvih, poslovnih in finančnih partnerstvih. V svoj podatkovni sistem zapisuje naše zavedanje o denarju/premoženju, moči in spolnosti, ustvarjalnosti, zamerah, sramu, krivdi, etičnosti in spoštovanju v odnosih. Privlači druge in nas vleče k drugim, je središče naše instinktivne narave, aktivira naše spolne želje in opozarja na nevarnosti, ki jih ne moremo fizično videti. Kadar je potrebno, nam daje fizično moč, ki močno presega naše običajne sposobnosti. Poraja fizično življenje in ga varuje. Težave nastopijo, če nas stalno preplavljajo občutki sovražnosti, agresije, maščevalnosti in pohlepa, če se neprestano vrtimo v spominih na izdajstvo, fizično nasilje ali spolne zlorabe.
Obhajilo predstavlja zlitost z božanskim, prinaša ljubezen bratstva in sestrstva. Pomaga nam, da se osredotočimo na vzpostavitev zdravega in ljubečega odnosa do denarja/premoženja, moči in spolnosti. Prinaša nam občutek varnosti ter daje zagotovilo, da lahko tudi v povsem nemogočih situacijah najdemo rešitev. Gre za postopek vračanja moči v odnosih in preprečevanje nadaljnje izgube svoje življenjske energije. Z delitvijo obhajila dojamemo, kakšen je najgloblji namen posameznih ljudi, ki so prišli v naše življenje.
Čarovnica se je sposobna spustiti v globine in temo, da bi v življenju našla svetlobo. Je zlita z zemljo in duhovnim svetom, živi ciklično naravo življenja in je usklajena z letnimi časi. Varuhinja zemlje je in prepozna svetost vsega živega, zna uporabljati vidne in nevidne sile moči, da ustvari magijo zase in za druge.

7. Druženje »KORENSKA ČAKRA«: Matriarhinja (Mati Zemlja) in obred krsta
Prva čakra, ki leži na področju presredka, ponazarja našo povezanost s fizičnim življenjem, ukoreninja nas in prinaša podporo prednikov ter mame Zemlje. Vsebuje prepričanja, ki so povezana z našo primarno družino in zgodnjim otroštvom, z občutki varnosti in zaščite, zmožnostjo poskrbeti za preživetje, postaviti se zase, počutiti se doma … Izziv korenske čakre je obvladovanje materialnega sveta. Če ne čutimo povezave z življenjem, postanemo neuravnoteženi, izolirani in izgubljeni. Težave imamo z realizacijo stvari, naši ustvarjalni napori so blokirani in jalovi, imamo občutek, da ne moremo najti kotička na Zemlji in družbe, kjer bi se zares počutili doma.
Krst predstavlja praznovanje in sprejem svojega življenja, odgovornost za bivanje na našem čudovitem planetu. Vsebuje informacije, ki nas ukoreninjajo in dajo pravico do obstoja. Krst nam pomaga, da ozdravimo boleče rane, povezane s primarno družino, domom in okoljem, v katerem smo odraščali, da življenje zopet začutimo kot čudovito darilo. Prebudi hvaležnost, da obstajamo in omogoča milosti, da preplavi naše bivanje.
Matriarhinja (Mati Zemlja) je svetost življenja. Sprejema rojstvo vsega novega, spodbuja in podpira druge. Je ukoreninjena, saj pomaga pri rojevanju možnosti sveta in varuje življenje, ki se rojeva. Odlikujeta jo sočutnost in praktičnost, je odlična gostiteljica in tke mrežo odnosov z ljudmi.

Logo-srce

OSTALE TEME DELAVNIC

Milena Matko; delavnice

Izvajam tudi enkratne delavnice s temami, ki jih trenutno narekuje moja duša, kot npr. Moč prednikov, Odpuščam si, Čutim …, Človek – gospodar svojega življenja, Jaz sem, Moč hvaležnosti, Izzivi partnerstva, Sprejemam bogastvo, Čarobno novo leto …
Delavnice »Sporočila duše« so namenjene razreševanju katerihkoli individualnih vprašanj posameznikov in nimajo vnaprej določene teme.

Logo-srce

OBRED POLNE LUNE

Luna

»Življenje – neustavljivo slo, ki gori, oplaja, žari v čaru prerojevanja, ustvarjanja novega sveta.
Občutek živosti, ko svet ti pod nogami leži, siješ v soju moči, veš, da zmoreš vse, premikaš gore in dole.«

Ljudje od nekdaj izvajamo obrede, saj le-ti v dogodke vsakdanjika (rojstvo otroka, poroka, smrt, prihod polne lune, najkrajše ali najdaljše noči, nastop novega letnega časa …) vnesejo duhovni vidik. Pričarajo nam vzdušje svetosti in hvaležnosti, medsebojne povezanosti in radosti.

Naši predniki so srčno častili luno, ki iz nas izvablja poezijo, povzroča morsko plimo in oseko. Luninim ciklom mnoge živalske vrste prilagajajo svojo rast in selitve, kmetje in vrtnarji si s poznavanjem luninega ritma pomagajo pri sajenju, obrezovanju ter gojenju rastlin. V svetovnih religijah s pomočjo lune določajo verske praznike – krščanska velika noč se praznuje v nedeljo po prvi polni luni po pomladanskem enakonočju. Ramadan je določen z luno, enako tudi židovski pasha ali Budov rojstni dan.

V ljudeh polna luna prebuja globoka čustva, odstre tančice vzporednih svetov, pomaga prizemljiti naše vizije. Ženske smo nekdaj imele svoje mesečne cikle usklajene z luno – ob prazni luni je bil čas čiščenja, praznjenja maternice z mesečnim krvavenjem in odstranjevanja vsega, kar se je odvečnega nabralo v naših dušah in telesih; ob polni luni je nastopila ovulacija, magični kreativni čas za spočetje novih projektov, idej, otrok … Zato si spet dovolimo začutiti moč polne lune in praznovati razcvet svoje ženskosti in moškosti.

Cena obreda polne lune je 80 EUR.

Logo-srce

Srčno vabljeni v svet mile ljubezni in sijoče luči, starodavne modrosti in magične moči,

Milena Matko