Knjiga | Po poti mojega Srca

Po poti mojega Srca; knjiga; Milena Matko; Pot srca

Knjiga, ki me je presenetila. Mene, njeno avtorico – ker je prišla nenadoma, me privedla do tega, da ponižno pokleknila pred veličino svojega sem Srca.
Je knjiga Ljubezni, ki se dotakne duše posameznika, mu pomaga, da se zave smisla svojega obstajanja.

V knjigi, ki dviguje zavest človeštva, odpira srca ljudi in na oltar postavi človeka samega, zbrane zgodbe ljubezni so, moči.
Pred nami ljubeče razprostre knjiga se, v kateri besede nežno pojejo, drugič spet globoko v rano dregnejo, davno že pozabljeno.
Knjiga, v kateri čustva žarijo, nas povezujejo, mogočno povzdignejo našo prelepo Slovenijo in čutno slovenščino.
Knjiga, ki poje hvalnico naravi materi, spoštljivo prikloni roki se Stvarnikovi.
Knjiga, v kateri skozi trnje in radost vsakdanjosti duša zori, da na koncu svobodno v objem ljubezni poleti, v razkošje zemeljskega bivanja.

Knjiga, v kateri je svoje mesto našlo 313 kratkih zgodb in 48 dehtečih fotografij utrinkov narave.
Da, 313 zgodb, za 6 dni v tednu, skozi vse leto. Valujoči ples pomladi, poletja, jeseni, zime. Od male punčke, globoko ranjene, do zrele ženske, polne čarobnosti angelske. Kot žitno zrno, ki ga posejemo v kipeče grudi matere Zemlje, da vzkali, bogato obrodi.
Naj govorijo. Tiho šepetajo. Ljubeče dajejo. Čutno objemajo. Bogato obdarujejo. Pogumno  odstirajo tančice resnice. Veličastno izmojstrijo. Nežno bodrijo. Strastno plešejo. Dehteče cvetijo. Omamno ljubijo.
Zato so tu, ljubko razgaljene do zadnjih por obstajanja. Bogato obrobljene z dišečo čipko doživljanja. Besede ljubezni, blagoslov pogumnim korakom hoje po poti mojega Srca. Naj sporočajo: »Rada vas imam.«

Knjigo lahko uporabite tudi kot orakelj: vzemite jo v roke, zastavite si vprašanje in jo naključno odprite – tam vas čaka odgovor, mili šepet duše.

Knjigo s posebnim slogom pisanja, saj gre za neke vrste prozno liriko, v vrednosti 33 EUR lahko dobite pri meni osebno ali naročite po elektronski pošti: [email protected]. Poštnina je brezplačna.
V primeru, da želite knjigo prejeti po pošti, mi sporočite vaš naslov. Knjigo vam s priporočeno pošto posredujem, ko prejmem potrdilo o plačilu knjige na TRR podjetja SI56 6100 0000 5986 217, odprtega pri Delavski hranilnici d. d.

Milo vabljeni med besede srčnosti,

Milena

 

Logo-srce

UTRINKI BRALCEV

Danes sem prejel tvojo knjigo. Med vso ostalo pošto. V zaprti kuverti. Ko sem jo odprl, kar nekaj časa nisem mogel urediti misli in umiriti rok. Dobesedno pljusknilo je vame. Čarobno. Tudi čustva. Raznorazna.

Brane, Brežice

Iskrena hvala za Vašo knjigo in posvetilo v njej. Ob vsaki prebrani zgodbi najdem del sebe. Prva naključno izbrana zgodba, ko sem odprla knjigo, pa je bila zgodba o Jezusu – bila sem ganjena.

Tudi sama si v tem življenju želim milosti, nežnega božanja mojega srca in duše ter božanja src vseh tistih, ki so ob meni.

Bernarda, Ivančna Gorica

S spoštovanjem sem vzela v roko knjigo Po poti mojega Srca, jo objela in držala v roki, da jo začutim. Začutilo sem jo iz globin srca … Brala sem jo in začutila kako je vsaka črka, vsak stavek, živ, napolnjen z energijo strasti do življenja in biti nekdo … Že dolgo nisem čutila v nobeni knjigi čar Življenja – v tej knjigi pa kar kliče in pravi: “Človek, imej se neskončno rad.” Hvala ti, draga Milena, da si nas s to knjigo spomnila na energije, ki so že dolgo pozabljene …

Ada, Grosuplje

Berem tvojo prečudovito knjigico, zbujajo se čustva, s tako silovitostjo, da o tem niti govoriti še ne morem … Samo čutim, čutim … in obenem iščem tisto svojo pot, na katero si morda še ne upam, ne znam, ne zmorem stopiti. Ti si pogumno pustila varno službo, jaz sem jo konec januarja izgubila. Ni se mi zdelo “naključje”, trdno sem verjela, da je to darilo Nebes, da stopim na pot svojega dušnega poslanstva – s svojim delom (pisanjem) obujati v ljudeh vero, upanje, zaupanje, vračati svetu Ljubezen …  Ustanoviti dobrodelno organizacijo za pomoč ljudem v stiski … A sem se ob vsem tem (ponovno) sama izgubila v reki dvomov, strahov, negotovosti … In zato je tvoja knjigica zdravilo za moje srce … Milena, hvala ti za to.

Mojca, Ljubljana

Draga Milena! Prebrala sem Tvojo s čustvi nabito knjigo … Iskreno Ti čestitam za pogum, lepe misli, izbrano besedo, izjemen stil pisanja. Moje občudovanje tudi zato, ker si ob vsem trpljenju, ki Ti ga je življenje naložilo, uspela ohraniti vedrino, pozitivizem, ljubezen do narave, lepot življenja. In predvsem, da si ohranila ljubezen do sebe, da si se našla in sprejela. Lepa hvala, ker si odstrla pogled v nove dimenzije življenja in dokazala veličino Človeka. Spoznanje, da vsak dogodek v življenju človeka obrusi do še večjega sijaja, je neprecenljivo. Še enkrat iskrena hvala. Želim Ti vse dobro.

Anica, Novo mesto

Hvala Vam – veste, knjigo sem si izposodila v knjižnici, pa so mi tolikokrat podaljšali izposojo, da sem se odločila, da jo kupim. Čudovita je.

Mihaela, Kranj

Hvaležen sem Ti za to prekrasno knjigo. Po prvih straneh razkošja pomladi in nebeških melodij, obilja cvetov, dvorjenja ptic, me knjiga popelje v moj rojstni cvetoči mesec, v nadaljnje prebujanje mene v sebi. Deset mesecev se moje Življenje prebuja, polni ali bolje povedano: stopam iz “zapora”, iz lastnega “suženjstva” in spoznavam kako lepo je samo biti, samo Biti Jaz … Skočil sem v zimo z Božičem in Slovenci-moškimi, začutil popolnost knjige … Poleg vseh kupljenih knjig v tem letu sem si izbral pravo darilo za praznike in praznovanje – toliko božanskih zgodb, razkošja besed, topline, lepote. Želim Ti srečno v naši prelepi deželi in obilje vsega dobrega …

Leopold, Mirna Peč

Zahvaljujem se Vam za poslano knjigo (ki mi jo je sestra kupila kot rojstnodnevno darilo) in še posebej za prelepo ročno napisano posvetilo. Hvala.

Knjigo berem in vzbuja v meni tako močne občutke, da marsikdaj preneham z branjem ali ponovno preberem, se zamislim ali samo občutim radost, vznesenost, žalost … Tudi jaz opazim, občutim, doživljam … marsikatero stvar podobno kot Vi, ampak Vam to uspe tako čarobno opisati. Nisem je še prebrala do konca, a za vse, kar sem prebrala do sedaj, lahko rečem samo: krasna knjiga, hvala zanjo.

Marjana, Kranj