Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »POT MOČI«: Korenska čakra

6. 4. 2019 | 10:00 - 19:00

125€
Delavnica »POT MOČI«: Korenska čakra

»Moč – magična beseda, ob kateri srce radostno zapoje mi, zaigra, kri po žilah strastno zaplapola.

Moč – neskončna povezanost z ljubeznijo, do popolnosti zlitost z dušo angelsko. Blagoslovljena moč, ki uporabljam za dobro jo, živim zares srčno.«

Sklop sedmih delavnic »Pot moči« je namenjen ženskam, arhetipskemu pogledu nase ter obredom, ki ustrezajo posameznim čakram. So močno izkustvene in nam odločno odpirajo vrata strasti, povežejo dušo s telesom.
V prvem delu delavnice bomo s pomočjo energijske vaje čistile posamezne čakre in jih polnile s svetlobo ter ljubeznijo. Odstranjevale bomo prepričanja, ki jih imamo globoko shranjene v posameznih energijskih centrih, se potopile v arhetipska sporočila in izvedle obrede, ki ustrezajo posameznim čakram. V drugem delu delavnice pa bomo preko igre vlog začutile, kaj je še potrebno izvesti na posamezni čakri, da se v polnosti aktivira, da naše življenje postane svetost moči.

 

Delavnice potekajo enkrat mesečno ob sobotah ob 10.00 uri (predvidoma trajajo do 19.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Termini do poletja: 30.01.21, 27.02.21, 27.03.21, 24.04.21, 29.05.21 in 19.06.21.

Cena posamezne delavnice je 125 EUR.

 

Kratka vsebina:
1. Druženje »KRONSKA ČAKRA«: Visoka svečenica in obred pogreba
Sedma čakra (lotos s tisoč cvetnimi listi), ki leži na vrhu glave, je kot magnet, ki nas dviga k božanskemu, k milosti. Oskrbuje nas z upanjem in vero, poda nam odgovore na to, kakšen je smisel našega življenja. V njej se lahko kopičita tesnoba in depresija, kronična utrujenost in pretirana občutljivost na dejavnike okolja, strah pred prihodnostjo, oklepanje preteklosti. Pokaže nam zmožnost zaupati življenju in videti širšo sliko. Je nosilka vrednot, poguma, nesebičnosti, navdiha, duhovnosti in predanosti.
Obred pogreba, ki sledi poslednjemu maziljenju, nam pomaga, da iz življenja spustimo vse, kar je mrtvo, da prenehamo svojo življenjsko energijo uporabljati za ohranjanje nečesa, kar bi že davno moralo oditi od nas. Da sčistimo vso navlako preteklosti kot npr. konec odnosa, otroštva in mladosti, selitev, travme, bolezni, splavi, pričetek menstruacije in menopavze, smrt ljubljene osebe, izguba zaposlitve, odhod otrok od doma … Zavestno spustimo vse, kar nam jemlje življenjsko energijo, da se lahko povežemo z brezmejno silo božanskega. S tem dobimo neskončno moč, da premagamo katerokoli oviro, postanemo »nesmrtni«.
Visoka svečenica je most med svetovi, saj na zemljo prinaša lepoto in harmonijo duhovnega sveta ter kanalizira božanska sporočila. Izvaja obrede in čuti neskončno odgovornost do tega, da bi svet znova postal poln sijoče lepote.
2. Druženje »TRETJE OKO«: Vidka in obred posvečenja
Šesta čakra je energijsko središče, ki leži med obrvema in pokaže moč uma ter občutek primernosti. Je jedro naše zavesti, zato ima izjemno avtoriteto. Izziva nas, da spoznamo globlje ravni svojega obstoja, da prevetrimo vsa prepričanja o sebi in svetu, v katerem živimo. Povezana je z uvidi in intuicijo, ponosom in modrostjo ter zmožnostjo presoje. Pokaže naše intelektualne sposobnosti, odprtost za zamisli drugih, zmožnost učiti se iz izkušenj, da dojamemo smisel in namen našega življenja. V njej se lahko kopičita aroganca in cinizem, dvom vase in primerjanje z drugimi, nesprejemanje lastne vrednosti, sovražnost in zavist, vsesplošna negativnost in otopelost.
Obred posvetitve nas povede na pot osebnega in duhovnega razvoja, z njegovo pomočjo se prepustimo božjemu vodstvu, vzpostavimo intimno povezavo z Bogom, z Milostjo. Namen posvečenja je duhovna zrelost, prepoznava in uporaba svojih najvišjih talentov in darov, sposobnost delovanja iz modrosti. Da se osvobodimo iluzij in v svoje telo povabimo zdravilno energijo, ki v nas razvija ljubezen, razumevanje, sočutje, radost, optimizem, pogum … Da se pričnemo osredotočati na to, kar je v življenju resnično pomembno, da naše delovanje postane sveto.
Vidka je intuitivna in sposobna videti stvari, ki jih drugi ne morejo. Je most med vidnimi in nevidnimi svetovi, polna jasnočutnih zaznav in vizionarskih potovanj v globine svojega obsoja. Zna se soočiti s svojimi sencami in prepozna sleherno nepristnost, je vir resnice in poštenosti.
3. Druženje »GRLENA ČAKRA«: Pripovedovalka zgodb in obred spovedi
Peta čakra, ki leži na področju grla, je središče naše volje, je prostor, od koder govorimo svojo resnico. Omogoča nam, da sledimo svojim sanjam, da osebno moč usmerimo v ustvarjanje, da smo zmožni sprejemati odločitve. Pokaže pa tudi naše odvisnosti, obsojanje in kritiko, globino vere in znanja.
Spoved omogoča, da vse delčke svoje razpršene duše znova pokličemo nazaj v telo in jo usmerimo vase. Obred spovedi nam pomaga, da se soočimo s svojo senčno platjo in v prihodnje ravnamo drugače, odpremo vrata pravici in poštenosti. Pri spovedi pogledamo, zaradi katerih odločitev oz. izbir se obsojamo in nam jemljejo energijo, soočimo se z lažmi in krivdo ter odkrito priznamo svoje napake.
Pripovedovalka zgodb je umetnica, ki se ustvarjalno izraža in želi biti slišana: svetu odločno pripoveduje svoje zgodbe, mnenja, zamisli in stvaritve. Je čudovita govornica, prijateljica, izvajalka in učiteljica, posredovalka modrosti.
4. Druženje »SRČNA ČAKRA«: Zdravilka in obred poroke
Četrta čakra, ki velja za najmočnejšo, leži na področju srca. Je generator vseh čustev: od ljubezni do jeze, besa, sovraštva, prezira, sramu in krivde, v njej so shranjene zamere in obžalovanja, zagrenjenost in osamljenost ter ljubosumnost, pa tudi upanje in sočutje, zmožnost odpuščanja …
Obred poroke je namenjen aktiviranju ljubezni do samih sebe – da se pričnemo ljubiti, spoštovati in ceniti ter izkazovati čast sami sebi, v dobrem in slabem, dokler duša ne zapusti telesa. Da sprejmemo sami sebe takšne, kot dejansko smo, da poslušamo šepet svojega srca in najdemo notranji mir. Da prebudimo strast, skrb zase in spoštovanje. Je obred zlitja duše, pameti in telesa v celoto, sveto partnerstvo notranjega moškega in ženske.
Zdravilka globoko čuti in brezpogojno ljubi. Je občutljiva na okolje in s svojo srčnostjo podpira druge na njihovi poti. V človeku zazna njegovo celovitost in v vsem išče odsev dobrote in svetlobe.
5. Druženje »SONČNI PLETEŽ«: Bojevnica in obred birme
V tretji čakri, ki leži na področju popka, shranjujemo prepričanja, ki jih imamo o sebi, vključno s svojim videzom, inteligenco, telesnimi zmožnostmi in veščinami. Je sedišče našega samospoštovanja in pokaže odnos do zaupanja, strahu, samozavesti, skrbi zase in za druge, odgovornosti, časti in občutljivosti na kritiko. Daje nam sposobnost, da vzdržimo to, kar je videti fizično, čustveno mentalno ali duhovno nad našimi zmožnostmi ter pokaže, kam odteka naša življenjska energija.
Birma je obred, ki predstavlja prevzemanje polne odgovornosti za svoja dejanja in življenje v skladu s pravili časti. Povede nas na pot samospoštovanja in poštenosti, pokaže sposobnosti prestati izzive fizičnega življenja in živeti po lastnih pravilih. Zahteva obljubo samim sebi, da ne bomo zapravili svojega dostojanstva v zameno za materialne dobrine, da bomo v sebi prebudili moč, ki vodi k intuiciji in pogumu.
Divja ženska svojo jezo uporablja za korenito spremembo. Ima ves potreben pogum, da zavzame svoje stališče in naredi to, česar si drugi ne upajo. V življenja ljudi vnaša pravico in je neukrotljiva.
6. Druženje »SPOLNA ČAKRA«: Čarovnica in obred obhajila
Spolna čakra, ki leži na področju maternice, spodbuja naše odnose in nadzoruje kakovost energij, ki jih izmenjujemo z drugimi v spolnih razmerjih, prijateljstvih, poslovnih in finančnih partnerstvih. V svoj podatkovni sistem zapisuje naše zavedanje o denarju/premoženju, moči in spolnosti, ustvarjalnosti, zamerah, sramu, krivdi, etičnosti in spoštovanju v odnosih. Privlači druge in nas vleče k drugim, je središče naše instinktivne narave, aktivira naše spolne želje in opozarja na nevarnosti, ki jih ne moremo fizično videti. Kadar je potrebno, nam daje fizično moč, ki močno presega naše običajne sposobnosti. Poraja fizično življenje in ga varuje. Težave nastopijo, če nas stalno preplavljajo občutki sovražnosti, agresije, maščevalnosti in pohlepa, če se neprestano vrtimo v spominih na izdajstvo, fizično nasilje ali spolne zlorabe.
Obhajilo predstavlja zlitost z božanskim, prinaša ljubezen bratstva in sestrstva. Pomaga nam, da se osredotočimo na vzpostavitev zdravega in ljubečega odnosa do denarja/premoženja, moči in spolnosti. Prinaša nam občutek varnosti ter daje zagotovilo, da lahko tudi v povsem nemogočih situacijah najdemo rešitev. Gre za postopek vračanja moči v odnosih in preprečevanje nadaljnje izgube svoje življenjske energije. Z delitvijo obhajila dojamemo, kakšen je najgloblji namen posameznih ljudi, ki so prišli v naše življenje.
Čarovnica se je sposobna spustiti v globine in temo, da bi v življenju našla svetlobo. Je zlita z zemljo in duhovnim svetom, živi ciklično naravo življenja in je usklajena z letnimi časi. Varuhinja zemlje je in prepozna svetost vsega živega, zna uporabljati vidne in nevidne sile moči, da ustvari magijo zase in za druge.
7. Druženje »KORENSKA ČAKRA«: Matriarhinja (Mati Zemlja) in obred krsta
Prva čakra, ki leži na področju presredka, ponazarja našo povezanost s fizičnim življenjem, ukoreninja nas in prinaša podporo prednikov ter mame Zemlje. Vsebuje prepričanja, ki so povezana z našo primarno družino in zgodnjim otroštvom, z občutki varnosti in zaščite, zmožnostjo poskrbeti za preživetje, postaviti se zase, počutiti se doma … Izziv korenske čakre je obvladovanje materialnega sveta. Če ne čutimo povezave z življenjem, postanemo neuravnoteženi, izolirani in izgubljeni. Težave imamo z realizacijo stvari, naši ustvarjalni napori so blokirani in jalovi, imamo občutek, da ne moremo najti kotička na Zemlji in družbe, kjer bi se zares počutili doma.
Krst predstavlja praznovanje in sprejem svojega življenja, odgovornost za bivanje na našem čudovitem planetu. Vsebuje informacije, ki nas ukoreninjajo in dajo pravico do obstoja. Krst nam pomaga, da ozdravimo boleče rane, povezane s primarno družino, domom in okoljem, v katerem smo odraščali, da zopet začutimo življenje kot čudovito darilo. Prebudi hvaležnost, da obstajamo in omogoča milosti, da preplavi naše bivanje.
Matriarhinja (Mati Zemlja) je svetost življenja. Sprejema rojstvo vsega novega, spodbuja in podpira druge. Je ukoreninjena, saj pomaga pri rojevanju možnosti sveta in varuje življenje, ki se rojeva. Odlikujeta jo sočutnost in praktičnost, je odlična gostiteljica in tke mrežo odnosov z ljudmi.

 

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 413)
KDAJ: sobota, 06.07.21, ob 10.00 uri
CENA: 125 EUR
PRIJAVE: [email protected]
SPRIPRAVA NA DELAVNICO:
1. Povežimo se s korensko čakro ter zapišimo občutke
Zaprimo oči in se najmanj 30 min osredotočajmo na področje presredka. Začutimo, kaj vse imamo shranjeno v korenski čakri, kakšni občutki, misli … prihajajo na površje ter slednje zapišimo.
2. Zapišimo vsa prepričanja, ki jih imamo o življenju, varnosti in zaščiti, domu, družini, zmožnosti poskrbeti za svoje preživetje …
Iskreno zapišimo, kakšna prepričanja smo si skozi zgodovino ustvarile o življenju, varnosti in zaščiti, domu, družini, zmožnosti poskrbeti za svoje preživetje, postaviti se zase:
 v tem življenju od spočetja dalje
 kakšen pogled na življenje, dom, družino, skrbi za preživetje imajo naši starši, bratje in sestre, sorodniki, partner, prijatelji
 kakšne podedovane spomine imamo s strani očetovih in maminih prednikov
 kako na naš pogled na življenje, dom, družino, zaščito vpliva okolje, v katerem živimo (vključno z odnosom cerkvenih institucij in duhovnosti …)
 kakšna sporočila dobivamo iz medijev, knjig, filmov
 kaj smo na temo preživetja, doma, družine, varnosti in zaščite … doživljale v preteklih življenjih.
Bodimo pozorne zlasti na to, kakšne odločitve glede življenja, doma, družine, varnosti, skrbi za preživetje … smo sprejele bodisi v tem bodisi v preteklih življenjih (npr. ker se nikoli nisem počutila varno, sem pričela bežati v svoj svet in se izogibati reševanju vsakodnevnih problemov; ker sem v preteklosti velikokrat izgubila svoj dom, sem sklenila, da ne bom imela svojega premoženja; ker sem kot otrok morala sama skrbeti zase, ne dovolim, da mi kdo pomaga; ker so predniki trpeli in trdo garali za vsakdanji kruh, tudi jaz ne smem uživati …).
3. Pripravimo obred krsta, ki ga bomo izvedle na delavnici
Pripravimo obred krsta, s katerim se bomo ukoreninile, si dale pravico do obstoja, hvaležno sprejele življenje na planetu Zemlja ter ozdravile rane, povezane s primarno družino, domom in okoljem v katerem smo odraščale.
4. Povežimo se z arhetipom matriarhinje ter zapišimo občutke
Zapišimo vse misli, občutke, ki nam privrejo na površje ob besedi »matriarhinja« oz. »Mati Zemlja«. Razmislimo in zapišimo, kako ta arhetip doživljamo v svojem vsakodnevnem življenju.

 

Dobrodošle tudi vaše znanke, prijateljice, sorodnice oz. vse ženske, za katere čutite, da jim bodo delavnice prinesle zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
6. 4. 2019
Ura:
10:00 - 19:00
Cena:
125€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79