Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Meditacija /igra vlog “SLOVENSKA BOŽANSTVA”: Svetovid

22. 10. 2020 | 18:00 - 21:00

44€
Meditacija /igra vlog "SLOVENSKA BOŽANSTVA": Svetovid

»Slovenija – bodi mi pozdravljena, z Ljubeznijo vsa preplavljena.«

 

Slovenci smo globoko duhoven narod. Naši predniki svojih bogov oz. božanstev niso upodabljali – častili so jih v naravi kot mogočno goro, studenec, poln žive vode, starodavno drevo, veličasten kres, dih jemajočo strelo, ki je razparala nebo … Bogovi naših prednikov niso bili samostojna bitja – bili so pojav enega Boga, ki se je pod različnimi imeni razodeval v določenem času in kraju. Častili so ga kot Najvišjega, vsemogočnega in večnega in ga poimenovali Bog. Bil je vir svetlobe in s tem življenja, gospodar sveta in vesolja.
Za naše prednike je bila narava božja krajina – sijajna katedrala, ki sta jo zaokrožala zemlja in nebo, v njej je človek živel, delal in molil. Tu so doživljali božjo slavo in poslušali petje rajske ptice. Častili so cvetje, zlasti vrtnico, saj je le-ta zaradi lepote in prijetnega vonja veljala za rajsko rožo. Če njenih pet cvetni lističev povežemo, dobimo pentagram, zato je vrtnica pomenila tudi znamenje skrivnosti in zaupnosti ter modrosti in nesmrtnosti.

Tako srčno vabljeni v svet slovenskih boginj in bogov, da spoznamo njihovo neizmerno moč, jih pokličemo v naše življenje in dovolimo, da nas podprejo s svojimi vrlinami.
Pričeli bomo z boginjami: Zemlja (boginja mati), Baba (boginja smrti in prerojenja), Živa (boginja življenja, rodovitnosti in ljubezni ter lepote), Dogana (boginja jutranje zore in večerne zarje), Sonja (boginja modrosti), Vesna (boginja pomladi), Nada (boginja upanja in sreče), Maja (boginja narave), Deva (boginja mladosti in življenja), Ljuba (boginja božje in človeške ljubezni),
Naše popotovanje bomo nadaljevali z bogovi: Triglav (bog vesolja, simbol nebeškega Očeta), Belin (bog sonca, dnevne svetlobe), Svetovid (bog vidnega sveta), Koronat / Kurent (bog Oče naroda), Prvin (bog resnice in pravice), Vir (bog zdravja), Pust (bog vina in veselja), Jarnik (bog pomladi, mladega sonca), Kresnik (bog ognja), Junak (bog mladosti in zmage).

Predvideni termini srečanj do konca leta (ob četrtkih, ki so najbližje prazni luni): 17.09.20 (Belin), 22.10.20 (Svetovid), 19.11.20 (Koronat/Kurent), 17.12.20 (Prvin).

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 413)
KDAJ: četrtek, 22.10.20, ob 18.00 uri
CENA: 44 EUR
PRIJAVA: [email protected]

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila naše duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežejo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.
Metodo igranja vlog je težko pojasniti brez osebnega doživetja. Gre za neke vrste simulacijo, v kateri s pomočjo sodelujočih oseb začutimo in zelo jasno pokažemo realnost življenja, razmere v družini in drugih skupnostih, razloge za nastanek težav, pojasnimo vzroke nastalih situacij v tem in preteklih življenjih, ozavestimo arhetipske zgodbe ter njihov vpliv na človeštvo itd. S tem na stežaj odpremo vrata spremembam, omogočimo, da v prihodnje kot posamezniki in kot družba ravnamo drugače, bolj zavestno in ljubeče.

 

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

 

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
22. 10. 2020
Ura:
18:00 - 21:00
Cena:
44€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79