Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Meditacija /igra vlog “SLOVENSKI JUNAKI”: Kralj Samo

19. 8. 2021 | 17:00 - 21:00

55€
Meditacija /igra vlog "SLOVENSKI JUNAKI": Kralj Samo

»Slovenija – bodi mi pozdravljena, z Ljubeznijo vsa preplavljena.«

 

Slovenci imamo kar nekaj ljudskih ter bajeslovnih junakov in junakinj, ki v arhetipskem jeziku neskončno veliko povedo o našem načinu razmišljanja, čutenja in delovanja, odstirajo senčne in svetle plati naše narodne preteklosti.

Zato srčno vabljeni v svet slovenskih junakov in junakinj (Kralj Matjaž, Peter Klepec, Kralj Samo, Martin Krpan, Kekec, Lovec Jerman, Hlapec Jernej, Idrijski perkmandeljc in drugi škratje, Zlatorog, Kraljica Vida, Gospodična z Gorjancev, Ajdovska deklica, Desetnica, Jegričeva Marinca, Miklova Zala, Lepa Vida, Dobra vila v dolini Soče in druge vile), da sprejmemo njihova sporočila ter dovolimo, da nas podprejo s svojimi vrlinami.

Predvideni termini srečanj: 22.07.21 (Pete Klepec), 19.08.21 (Kralj Samo), 23.09.21 (Martin Krpan), 21.10.21 (Kekec), 18.11.21 (Lovec Jerman), 16.12.21 (Hlapec Jernej).

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 029)
KDAJ: četrtek, 19.08.21, ob 17.00 uri
CENA: 55 EUR
PRIJAVA: [email protected]
PRIPRAVA NA DELAVNICO: preberimo katero izmed pripovedk o Kralju Samu

Meditacija je v osnovi namenjena temu, da se umirimo in povežemo s sabo, da začutimo sporočila naše duše. Načinov meditiranja je nešteto. Nekateri meditativno stanje najlažje dosežejo v popolni tišini zaprtega prostora, sedeč v lotosovem položaju. Drugi enako stanje doživimo med prijetnim sprehodom v naravi ali poslušanjem umirjene glasbe, izvajanjem joge, umetniškim ustvarjanjem, delom na vrtu ali ukvarjanjem s katerokoli drugo dejavnostjo, ki nas vodi v stanje notranje umiritve in sprostitve.
Metodo igranja vlog je težko pojasniti brez osebnega doživetja. Gre za neke vrste simulacijo, v kateri s pomočjo sodelujočih oseb začutimo in zelo jasno pokažemo realnost življenja, razmere v družini in drugih skupnostih, razloge za nastanek težav, pojasnimo vzroke nastalih situacij v tem in preteklih življenjih, ozavestimo arhetipske zgodbe ter njihov vpliv na človeštvo itd. S tem na stežaj odpremo vrata spremembam, omogočimo, da v prihodnje kot posamezniki in kot družba ravnamo drugače, bolj zavestno in ljubeče.

 

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.

 

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
19. 8. 2021
Ura:
17:00 - 21:00
Cena:
55€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79