Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »Ljubeča družina«: NOTRANJI MOŠKI

11. 9. 2021 | 10:00 - 19:00

150€
Delavnica »Ljubeča družina«: NOTRANJI MOŠKI

Družina – največja dragocenost, ki jo človek lahko ima.«

 

Tri zaporedna srečanja z naslovom »Ljubeča družina« so namenjena globokemu arhetipskemu pogledu nase – v svoje globine se zazremo z očmi otroškosti, ženskosti in moškosti. Kajti vsak posameznik, ne glede na spol, je hkrati ponosen oče, ljubeča mati in srečen otrok. Le vsi deli, srčno povezani v celoto svete družine, medsebojno usklajeni in usmerjeni v isti cilj, človeku prinesejo radost in notranjo izpolnjenost, so gibalo napredka.

A na osnovi lastnih izkušenj in teoretične podlage lahko z gotovostjo rečem, da v najbolj ključnih trenutkih življenja iz nas spregovori senčni otrok, vedno znova se nezavedno vračamo v otroštvo in podoživljamo nezaceljene rane. Lahko smo nadvse uspešen poslovnež in ljubeč oče v jeseni življenja, pa se globoko v svoji notranjosti še vedno počutimo kot nemočen dojenček, ki na vso moč joka v zibelki, pa nekaj časa ni nikogar, ki bi ga nahranil in previl. Zato se je v nas ustvaril občutek: “Nihče me ne mara. Nisem dovolj dober. Sam sem. Umrl bom.” In ko žena za pol ure zamuja s prihodom domov, dobimo takšen napad panike, kot da nas smrt že najmanj drži za vrat in temu primerno jo tudi “naderemo”, ko stopi skozi vrata.

Zato srčno vabljeni na delavnice »LJUBEČA DRUŽINA«, na katerih bomo na treh zaporednih srečanjih spoznali in sprejeli senčni vidik notranjega otroka, ženske in moškega, nato pa izoblikovali še njihove sončne, sijoče osebnosti. Na koncu bomo vse tri povezali v čudovit šopek, v nas ustvarili ljubečo družino in s tem zgradili močne temelje za srečno partnerstvo in starševstvo, svetlo prihodnost zase in za vse ljudi, ki dobroto v srcu nosimo. Osnova za udeležbo na delavnici je prebrana knjiga Stefanie Stahl: Otrok v tebi mora najti dom.

 

Delavnice potekajo ob sobotah ob 10.00 uri (trajale bodo do predvidoma 19.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Predvideni termini: 10.07.21, 07.08.21 in 11.09.21. Cena posamezne delavnice je 150 EUR.

Kratka vsebina in predvideni termini:

  1. Druženje »NOTRANJI OTROK«; sobota, 10.07.21, ob 10.00 uri

Poglobimo se v svoje otroštvo in mladost ter pogledamo, katere otroške rane so še vedno nezaceljene in kako vplivajo na naše trenutno zasebno ter poslovno življenje. Nato pa zaplešemo in zapojemo skupaj z brezskrbnim otrokom, ki z neusahljivo domišljijo ustvarja nov svet, je v ogrinjalo sreče odet. Ki radovedno raziskuje, navdihuje s sanjami, poboža vsako rožico, občuduje pikapolonico, si dovoli ustvarjati čudeže.

  1. Druženje »NOTRANJA ŽENSKA«; sobota, 07.08.21, ob 10.00 uri

Odstiramo tančice notranje ženske. V sebi začutimo nežnost, toplino, modrost in milino. Obdarimo se z ljubečo, a odločno materjo, ki napaja z brezmejno ljubeznijo, gorečno srčnostjo in divjo strastjo. Predamo se vizijam in ustvarjalnosti. Posvetimo se tudi pomembnim ženskam v našem življenju (mama, babica, sestra, partnerka, hči, prijateljica …) ter poiščemo podobnosti z njimi oz. razlike glede na žensko naše notranjosti.

3. Druženje »NOTRANJI MOŠKI«; sobota, 11.09.21, ob 10.00 uri

Poglobimo se v lastnosti in vrednote notranjega moškega. V sebi začutimo dostojanstvo in moč, čast in ponos, red in disciplino. Spoštljivo se poklonimo veličastnosti očeta, ki poskrbi za varnost ter materialno zavetje. Ki da oporo, žari v odločnosti. Posvetimo se pomembnim moškim v našem življenju (oče, dedek, brat, partner, sin …) ter poiščemo vzporednice z njimi oz. razlike glede na našega notranjega moškega.

 

Ker se bomo na tretjem srečanju posvetili notranjemu moškemu, za pripravo na delavnico na osnovi prebrane knjigo avtorice Stefanie Stahl “Otrok v tebi mora najti dom” naredimo vaje iz knjige (zapiske in risbe prinesimo s seboj):

  • str. 72: narišimo svojega senčnega notranjega moškega, opišimo senčni vidik otroka in mame, zapišimo negativna ponotranjena sporočila našega notranjega očeta kot npr.: “Zanič sem. Zguba sem.  Nikomur ni mar zame. Sam sem …”
  • str. 127: prepoznajmo in zapišimo obrambne strategije notranjega očeta kot npr. zanikanje resničnosti, nasilje, umik, laganje, zasvojenost …
  • str. 132: sprejmimo in potolažimo svojega senčnega očeta
  • str. 153: odkrijmo sončnega očeta/moškega v sebi

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 029)

KDAJ: sobota, 11.09.21, ob 10.00 uri

CENA: 150 EUR

PRIJAVE: [email protected]

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bo delavnica prinesla ljubeč blagoslov.

Topel objem in vse lepo do snidenja,

Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
11. 9. 2021
Ura:
10:00 - 19:00
Cena:
150€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79