Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »POT SRCA«: posvečeni dogovor

20. januarja | 10:00 - 19:00

220€
Delavnica »POT SRCA«: posvečeni dogovor

»Ko spregovori Srce, je dosegljivo vse.«

 

Najpogosteje izvajan sklop osmih delavnic »Pot Srca« je namenjen vsem, ki bi se radi temeljito spoznali, sprejeli, razumeli, predvsem pa postavili trdne temelje svojega življenja. Na delavnicah se potopimo v globoko zavedanje, kdo sploh smo in kakšen je namen prihoda na Zemljo, kakšne vzorce smo prejeli po prednikih, katere spomine prinašamo iz davnin, kaj se nam je dogajalo v otroštvu in mladosti, katere vrednote nam tlakujejo pot, v čem smo zares dobri, kaj imamo radi …
Vzpenjamo se po stopnicah našega življenja – pričnemo v trenutku pred spočetjem, ko pred mojstri in vodniki podpišemo pogodbo z našimi starši ter izberemo poslanstvo. Nadaljujemo s fizičnim rojstvom in se s pomočjo sporočil posameznih čaker ter obredov, ki ustrezajo slednjim, pomikamo skozi življenje. Zaključimo s smrtjo, ko prestopimo reko večnosti in se zlijemo z Ljubeznijo.

 

Delavnice potekajo enkrat mesečno ob sobotah s pričetkom ob 10.00 uri (običajno trajajo do 19.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Predvideni termini: 20.01.24, 17.02.24, 16.03.24, 20.04.24, 11.05.24, 22.06.24, 20.07.24, in 10.08.24. Cena posamezne delavnice je 220 EUR.

 

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 029)
KDAJ: sobota, 20.01.24, ob 10.00 uri
CENA: 220 EUR
PRIJAVE: [email protected]
PRIPRAVA NA DELAVNICO: začutimo namen oz. cilje obiskovanja delavnic ter slednje zapišimo (zapis prinesimo s sabo)

 

Kratka vsebina:

1. Druženje »POSVEČENI DOGOVOR«
Pričnemo s predstavitvijo udeležencev in definiranjem namena obiskovanja delavnic. Nadaljujemo z vpogledom v pogodbo oz. posvečeni dogovor, ki smo ga sklenili pred prihodom na Zemljo (soočimo se s svojim poslanstvom, izbiro staršev, spola, imena, časa in kraja rojstva, pomembnimi osebami ter življenjskimi dogodki …). Namen prvega srečanja je, da sprejmemo odgovornost za svoje življenje. Da se zavemo, da smo se sami, povsem zavestno podali na pot, po kateri trenutno hodimo.

2. Druženje »ČUDEŽ ŽIVLJENJA«: korenska čakra in obred krsta
Poglobimo se v svetost življenja, v obdobje med spočetjem in sedmim letom starosti. Spregovorimo o zakonitostih, ki vladajo v družini, se posvetimo odnosu s starši oz. primarno družino ter objamemo svojo identiteto.
Prva čakra, ki leži na področju presredka, ponazarja našo povezanost s fizičnim življenjem, ukoreninja nas in prinaša podporo prednikov ter mame Zemlje. Vsebuje prepričanja, ki so povezana z našo primarno družino in zgodnjim otroštvom, z občutki varnosti in zaščite, zmožnostjo poskrbeti za preživetje, postaviti se zase, počutiti se doma … Izziv korenske čakre je obvladovanje materialnega sveta. Če ne čutimo povezave z življenjem, postanemo neuravnoteženi, izolirani in izgubljeni. Težave imamo z realizacijo stvari, naši ustvarjalni napori so blokirani in jalovi, imamo občutek, da ne moremo najti kotička na Zemlji in družbe, kjer bi se zares počutili doma.
Krst predstavlja praznovanje in sprejem svojega življenja, odgovornost za bivanje na našem čudovitem planetu. Vsebuje informacije, ki nas ukoreninjajo in dajo pravico do obstoja. Krst nam pomaga, da ozdravimo boleče rane, povezane s primarno družino, domom in okoljem, v katerem smo odraščali, da zopet začutimo življenje kot čudovito darilo. Prebudi hvaležnost, da obstajamo in omogoča milosti, da preplavi naše bivanje.

3. Druženje »STRAST USTVARJANJA«: spolna čakra in obred obhajila
Raziščemo obdobje med sedmim in štirinajstim letom starosti, ko v ospredje stopi moč očeta in pričnemo vzpostavljati vezi z okolico. Posvetimo se našemu odnosu do ustvarjalnosti, denarja/premoženja ter spolnosti. Spregovorimo tudi o pomenu zavestnega spočetja, telegoniji, prenašanju energij med partnerjema …
Spolna čakra, ki leži na področju maternice/hare, spodbuja naše odnose in nadzoruje kakovost energij, ki jih izmenjujemo z drugimi v spolnih razmerjih, prijateljstvih, poslovnih in finančnih partnerstvih. V svoj podatkovni sistem zapisuje naše zavedanje o denarju/premoženju, moči in spolnosti, ustvarjalnosti, zamerah, sramu, krivdi, etičnosti in spoštovanju v odnosih. Privlači druge in nas vleče k drugim, je središče naše instinktivne narave, aktivira naše spolne želje in opozarja na nevarnosti, ki jih ne moremo fizično videti. Kadar je potrebno, nam daje fizično moč, ki močno presega naše običajne sposobnosti. Poraja fizično življenje in ga varuje. Težave nastopijo, če nas stalno preplavljajo občutki sovražnosti, agresije, maščevalnosti in pohlepa, če se neprestano vrtimo v spominih na izdajstvo, fizično nasilje ali spolne zlorabe.
Obhajilo predstavlja zlitost z božanskim, prinaša ljubezen bratstva in sestrstva. Pomaga nam, da se osredotočimo na vzpostavitev zdravega in ljubečega odnosa do denarja/premoženja, moči in spolnosti. Prinaša nam občutek varnosti ter daje zagotovilo, da lahko tudi v povsem nemogočih situacijah najdemo rešitev. Gre za postopek vračanja moči v odnosih in preprečevanje nadaljnje izgube svoje življenjske energije. Z delitvijo obhajila dojamemo, kakšen je najgloblji namen posameznih ljudi, ki so prišli v naše življenje.

4. Druženje »KRALJEVSKOST MOČI«: sončni pletež in obred birme
Posvetimo se obdobju med zaključkom osnovnega šolanja ter 21-tim letom starosti, ko prestopimo prag zrelosti, izoblikujemo svojo identiteto, se naučimo dejavno poskrbeti zase … Vstopimo v lastno moč, začutimo svoje vrednote, si izpovemo spoštovanjem ter zapišemo kodeks časti. Poiščemo način, kako postati odgovoren gospodar svojega življenja.
V tretji čakri, ki leži na področju popka, shranjujemo prepričanja, ki jih imamo o sebi, vključno s svojim videzom, inteligenco, telesnimi zmožnostmi in veščinami. Je sedišče našega samospoštovanja in pokaže odnos do zaupanja, strahu, samozavesti, skrbi zase in za druge, odgovornosti, časti in občutljivosti na kritiko. Daje nam sposobnost, da vzdržimo to, kar je videti fizično, čustveno, mentalno ali duhovno nad našimi zmožnostmi ter pokaže, kam odteka naša življenjska energija.
Birma je obred, ki predstavlja prevzemanje polne odgovornosti za svoja dejanja in življenje v skladu s pravili časti. Povede nas na pot samospoštovanja in poštenosti, pokaže sposobnosti prestati izzive fizičnega življenja in živeti po lastnih pravilih. Zahteva obljubo samim sebi, da ne bomo zapravili svojega dostojanstva v zameno za materialne dobrine, da bomo v sebi prebudili moč, ki vodi k intuiciji in pogumu.

5. Druženje »LEPOTA LJUBEZNI«: srčna čakra in obred poroke
Predamo se čutenju ljubezni, njenim tisočerim odtenkom, si jo dovolimo sprejemati in dajati, jo širiti ter s tem spreminjati nas same in svet vsenaokrog. Izvedemo obred poroke s samim sabo ter si odpustimo vse, kar nas bremeni oz. preprečuje, da bi se imeli neskončno radi.
Četrta čakra, ki velja za najmočnejšo, leži na področju srca. Je generator vseh čustev: od ljubezni do jeze, besa, sovraštva, prezira, sramu in krivde, v njej so shranjene zamere in obžalovanja, zagrenjenost in osamljenost ter ljubosumnost, pa tudi upanje in sočutje, zmožnost odpuščanja …
Obred poroke je namenjen aktiviranju ljubezni do samih sebe – da se pričnemo ljubiti, spoštovati in ceniti ter izkazovati čast samim sebi, v dobrem in slabem, dokler duša ne zapusti telesa. Da sprejmemo sami sebe takšne, kot dejansko smo, da poslušamo šepet svojega srca in najdemo notranji mir. Da prebudimo strast, skrb zase in spoštovanje. Je obred zlitja duše, pameti in telesa v celoto, sveto partnerstvo notranjega moškega in ženske.

6. Druženje »SVETOST IZRAŽANJA«: grlena čakra in obred spovedi
Resnica nas osvobaja, prinaša odrešitev, dela čudeže. Zato se na delavnici potopimo v moč resnice, odpremo vrata izražanju ter dovolimo svetlobi, da nas objame. Položimo temelje zaupanja vase in poštenosti. Zazremo se v svetle in temne trenutke svojega bivanja ter dojamemo, da imamo svobodno voljo, da sami odločamo, kaj bomo počeli s svojim življenjem.
Peta čakra, ki leži na področju grla, je središče naše volje, je prostor, od koder govorimo resnico. Omogoča nam, da sledimo svojim sanjam, da osebno moč usmerimo v ustvarjanje, da smo zmožni sprejemati odločitve. Pokaže pa tudi naše odvisnosti, obsojanje in kritiko, globino vere in znanja.
Spoved omogoča, da vse delčke svoje razpršene duše znova pokličemo nazaj v telo in jo usmerimo vase. Obred spovedi nam pomaga, da se soočimo s svojo senčno platjo in v prihodnje ravnamo drugače, odpremo vrata pravici in poštenosti. Pri spovedi pogledamo, zaradi katerih odločitev oz. izbir se obsojamo in nam jemljejo energijo, soočimo se z lažmi in krivdo ter odkrito priznamo svoje napake.

7. Druženje »VELIČINA MODROSTI«: tretje oko in obred posvečenja
Na delavnici odpiramo svoje jasnočutne zaznave, se prepustimo vodstvu intuicije. Dovolimo si pogledati svoje največje zaklade (talente, darove) ter poiščemo način, kako jih strastno uporabiti v dobro nas samih ter celotnega človeštva. Razrešimo ovire na poti do svojega mojstrstva.
Šesta čakra je energijsko središče, ki leži med obrvema in pokaže moč uma ter občutek primernosti. Je jedro naše zavesti, zato ima izjemno avtoriteto. Izziva nas, da spoznamo globlje ravni svojega obstoja, da prevetrimo vsa prepričanja o sebi in svetu, v katerem živimo. Povezana je z uvidi in intuicijo, ponosom in modrostjo ter zmožnostjo presoje. Pokaže naše intelektualne sposobnosti, odprtost za zamisli drugih, zmožnost učiti se iz izkušenj, da dojamemo smisel in namen našega življenja. V njej se lahko kopičita aroganca in cinizem, dvom vase in primerjanje z drugimi, nesprejemanje lastne vrednosti, sovražnost in zavist, vsesplošna negativnost in otopelost.
Obred posvetitve nas povede na pot osebnega in duhovnega razvoja, z njegovo pomočjo se prepustimo božjemu vodstvu, vzpostavimo intimno povezavo z Bogom, z milostjo. Namen posvečenja je duhovna zrelost, prepoznava in uporaba svojih najvišjih talentov in darov, sposobnost delovanja iz modrosti. Da se osvobodimo iluzij in v svoje telo povabimo zdravilno energijo, ki v nas razvija ljubezen, razumevanje, sočutje, radost, optimizem, pogum … Da se pričnemo osredotočati na to, kar je v življenju resnično pomembno, da naše delovanje postane sveto.

8. Druženje »RAZKOŠJE BOŽJEGA«:  kronska čakra in obred pogreba
Veličastno se prepustimo svoji domišljiji in božji milosti, v polnosti se odpremo podpori duhovnega sveta. Iz življenja odslovimo vse, kar je »mrtvo in končano«, zato izvedemo simboličen pogreb. Povežemo se z vsemogočnostjo Boga. V meditaciji se poglobimo v občutke fizične smrti in v trenutke prehoda v večnost.
Sedma čakra (lotos s tisoč cvetnimi listi), ki leži na vrhu glave, je kot magnet, ki nas dviga k božanskemu, k milosti. Oskrbuje nas z upanjem in vero, poda nam odgovore na to, kakšen je smisel našega življenja. V njej se lahko kopičita tesnoba in depresija, kronična utrujenost in pretirana občutljivost na dejavnike okolja, strah pred prihodnostjo, oklepanje preteklosti. Pokaže nam zmožnost zaupati življenju in videti širšo sliko. Je nosilka vrednot, poguma, nesebičnosti, navdiha, duhovnosti in predanosti.
Obred pogreba, ki sledi poslednjemu maziljenju, nam pomaga, da iz življenja spustimo vse, kar je mrtvo, da prenehamo svojo življenjsko energijo uporabljati za ohranjanje nečesa, kar bi že davno moralo oditi od nas. Da sčistimo vso navlako preteklosti kot npr. konec odnosa, otroštva in mladosti, selitev, travme, bolezni, splavi, pričetek menstruacije in menopavze, smrt ljubljene osebe, izguba zaposlitve, odhod otrok od doma … Zavestno spustimo vse, kar nam jemlje življenjsko energijo, da se lahko povežemo z brezmejno silo božanskega. S tem dobimo neskončno moč, da premagamo katerokoli oviro, postanemo »nesmrtni«.

 

Ljudje smo v prvi vrsti energijska bitja in vsaka misel, vsako dejanje iz tega in preteklih življenj, iz zemeljskih in drugih dimenzij, se zapiše v energijsko polje človeka. Slednjega nosimo povsod s sabo, v slabem in dobrem, ponoči in podnevi, doma in na potepanjih po tujini. Na delavnicah s pomočjo igranja vlog dostopamo do zapisov duše vsakega posameznika, drug drugemu odstiramo življenjske zgodbe, meditiramo, prisluhnemo kanaliziranim sporočilom naših vodnikov in starodavnih prednikov, se predajamo zdravilni moči glasbe, beremo zgodbe iz knjige »Po poti mojega Srca«, odstiramo tančice vzporednih svetov … Delujemo istočasno na mentalnem, čustvenem, fizičnem in duhovnem nivoju.

Dobrodošli tudi vaši sorodniki, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bodo delavnice prinesle zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

 

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
20. januarja
Ura:
10:00 - 19:00
Cena:
220€
Kategorija:

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79