Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

3-dnevna delavnica “POVEZAVA Z MAMO ZEMLJO” v Logarski dolini

22. 9. 2017 | 16:00 - 24. 9. 2017 | 17:00

360€
3-dnevna delavnica "POVEZAVA Z MAMO ZEMLJO" v Logarski dolini

»Zemlja,
sveti planet, razkošja svet, tako nebeško lep kot en sam dehteči cvet.«

 

Življenje na našem lepem planetu Zemlja je odvisno od energije sonca. Sonce napaja Zemljo s toplino, njuna vez je globoka in ljubeča. Zato v obdobjih poletnega in zimskega sončevega obrata ter pomladnega in jesenskega enakonočja izvajamo najrazličnejše obrede in s tem soncu ter vsem nevidnim bitjem svetlobe izkažemo spoštovanje ter hvaležnost. Tako v času jesenskega enakonočja prisrčno vabljeni v srce Logarske doline, da skupaj vstopimo v svečano obdobje jeseni in počastimo naš obstoj na planetu Zemlja.
Sebi in svojim dragim podarimo intenziven vikend prizemljevanja – začutimo tla pod svojimi nogami ter poženimo korenine globoko v nedrje mame narave. V polnosti si dovolimo zaživeti na našem lepem planetu, še zlasti v srčni deželi pod Triglavom. Povabimo k sebi strastno ognjevitost ognja, rodovitnost prsti, živost vode in svežino zraka. Začutimo moč in podporo sil narave, prepustimo se navzočnosti slovenskih bajeslovnih in mističnih bitij, blagoslovimo se z močjo naših prednikov.

KJE: Kmečka hiša Ojstrica, Logarska dolina 13-a, 3335 Solčava
KDAJ: petek, 22.09.17, ob 16.00 uri
CENA: 360 EUR (če se prijavite pri meni in se udeležujete dogodkov pri podjetju “Pot srca”, sicer je redna cena 419 EUR); cena vključuje celotni program delavnic, namestitev pri Plesnikovih v Kmečki hiši Ojstrica v dvo-, tri- ali štiri-posteljnih sobah, dva odlična polna penziona z vključeno pijačo pri glavnih obrokih, kot tudi kavo, čaj in še kaj v času delavnice, turistično takso, sadiko drevesa z ustreznimi gnojili in zemljo
PRIJAVE: [email protected] (do 31.08.17); ob prijavi navedite morebitne izjeme pri prehrani
S SEBOJ POTREBUJEMO: pohodne čevlje, topla ležerna oblačila, podlogo za ležanje na tleh, odejo ali spalno vrečo, manjšo brisačo, dežnik, svetilko

Potek delavnice:
PETEK, 22.09.17 – dan moči ognja in zraka
prihod in registracija udeležencev do 16.00 ure
17.00-19.00 uvodni pozdrav, predstavitev, meditacija
Po uvodnem pozdravu ter predstavitvi udeležencev se bomo seznanili s programom našega druženja. Sledila bo meditacija, katere namen je, da se povežemo z energijo Slovenije, začutimo lepoto slovenskega jezika, povabimo k sebi moč naših prednikov in mogočnost slovenskih pravljičnih ter bajeslovnih bitij. Da se blagoslovimo z močjo elementov ognja, vode, zemlje in zraka ter jih zaprosimo, da se v prihodnjih dneh v polnosti prizemljimo in na novo rodimo. Po končani meditaciji bomo na liste papirja zapisali, kaj bi radi spustili iz naših življenj, od katerih odnosov, dogodkov, predmetov … se želimo posloviti. Zatem bo sledil še zapis prihodnjih načrtov oz. želja.
19.00-20.00 večerja
20.00-22.00 blagoslov ognja v naravi, pozdrav prihoda jeseni
Odšli bomo v naravo in prižgali ogenj (manjši kres) ter vanj odvrgli zapise o tem, kaj bi radi spustili iz naših življenj. V zubljih živega ognja svoj ples strasti plešejo salamandri – ognjena bitja, ki imajo izjemno sposobnost transformacije energij in čiščenja vsega starega. Sledila bo zahvala energiji sonca in vsem bitjem svetlobe, ki nam pomagajo na naši poti rasti. Prepustili se bomo vodstvu svoje duše in zaplesali, objeli mogočno drevo, se ulegli v travo ter zrli v zvezdnato nebo. Za konec bomo pozdravili prihod jeseni ter v ogenj poslali še zapise naših želja (kaj hočemo doseči oz. ustvariti).

SOBOTA, 23.09.17 – dan moči zemlje in zraka
zajtrk
09.00-13.00 dopoldanski del delavnice, saditev drevesa
Izvedli bomo prvi del delavnice z naslovom »Srčna vez z mamo Zemljo«, katere namen je, da začutimo svoje korenine, v polnosti sprejmemo bivanje v nedrjih lepega planeta, razrešimo vzorce prednikov in slovenskega naroda. V uvodnem (teoretičnem) delu bomo spregovorili tudi o tem, kako pomembno je, da se starši z nami povežejo že pred spočetjem, pa da se nam v čast posadi drevo, pod katerega naj bi se po porodu zakopala naša posteljica (placenta). Sledila bo krajša meditacija, katere namen je, da začutimo, kaj v nas sproža občutke odzemljenosti in nepovezanosti s svojo dušo, pametjo in telesom.
Nato bomo odšli v naravo, kjer bo vsak udeleženec sebi v čast s svojimi rokami posadil drevo ter simbolično zakopal v prst svojo posteljico (placento).
13.00-14.30 kosilo
14.30-18.00 popoldanski del delavnice
Izvedli bomo drugi del delavnice na katerem bomo s pomočjo igre vlog razreševali težave, ki jih imamo pri sprejemanju življenja. Soočili se bomo z izzivi, ki jih imamo z vsakodnevnim bivanjem in nam povzročajo občutek nemoči, nesposobnost da ustvarimo vse, po čemer hrepeni naše srce.
18.00-19.30 večerja
19.30-22.00 večer v družbi pravljičnih bitij
S pomočjo meditacije in igre vlog bomo začutili navzočnost logarskih škratov, palčkov in vilincev, prisluhnili šepetu okoliških gora, se povezali z drevesnimi modreci ter raziskali vsebino pripovedke o zmaju Lintverju.

NEDELJA, 24.09.17 – dan moči vode in zraka
zajtrk
09.00-13.00 meditacija, obred krsta
Pričeli bomo s krajšo meditacijo, katere namen je, da se povežemo z močjo žive vode, ki nas bo očistila preteklosti ter v nas prebudila radost in svežino čistosti. Nato bomo odšli v naravo in ob pršenju čudovitega slapu izvedli obred krsta. Sami sebi bomo podelili blagoslov vode, aktivirali moč svojega krstnega imena, v srcu prebudili občutek sprejetosti, zaželenosti, lastne vrednosti. Začutili bomo dragocenost svojega življenja, spoštovanje in ljubezen do sebe.
13.00-14.30 kosilo
14.30 sprehod do slapu Rinka, slovo in odhod domov

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bo delavnica prinesla zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

Veselim se druženja ter pošiljam srčen pozdrav,

Milena Matko

Podrobnosti

Začetek:
22. 9. 2017 | 16:00
Zaključek:
24. 9. 2017 | 17:00
Cena:
360€
Kategorija:

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja

Prizorišče

Kmečka hiša Ojstrica, Logarska dolina
Solčava 13a
Solčava, 3335
+ Google Map
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79