Energijsko čiščenje prostorov in zemljišč

Deli z ostalimi

Tako čarobno lepo se je podati na romanje v objem gora, k sveži vodi, sinjemodremu jezeru, med živopisne poljane cvetočih travnikov, v naročje starodavnih gozdov, med bleščeče zvezde neba … Tam si dušo napolnimo z mirom, srečo in ljubeznijo, začutimo navzočnost božje milosti, svoje lastne veličastnosti.

Vse to od nekdaj želimo prenesti tudi v svoje domove, pisarne, gospodarske objekte – povsod tam, kjer bivamo, delamo, spimo, se prehranjujemo, nakupujemo, ljubimo, rojevamo in na koncu prestopimo reko večnosti. Zato je v naši navadi, da zlasti spomladi, po končani dolgi zimi, prezračimo svoja stanovanja, odstranimo zastale energije in staro kramo, ki nam ne služi več. Predniki so predvsem okrog velike noči in božiča hišo poškropili s sveto vodo, prekadili z dišavami, za dom kupili nekaj novega, npr. zavese, prt, kos pohištva, cvetočo lončnico … ter s tem počastili sebe in bitja, ki živijo v domovih. Slednja preprosto obožujejo obrede, dišave, cvetje in zvoke, še posebej zvonove, gonge, kristalne sklede …

Ko gradimo ali kupujemo stanovanje, poslovni prostor, gospodarski objekt, avto, vrt ali njivo … se je potrebno zavedati, da je vsakdo, ki je prebival v določenem prostoru, v njem pustil energijski zapis, svoje misli in čustva. V prav vsak prostor oz. predmet se odtisnejo energije prednikov, predhodnih lastnikov, v njih ostanejo zapisi bolezni, smrti, spomini na prijetne in manj prijetne dogodke, družinska nesoglasja, pa tudi energije in usode tistih, ki sodelujejo pri gradnji, opremi, posredovanju stanovanj, hiš, gospodarskih objektov, zemljišč … Da bi slednje odstranili ter prostore napolnili s čisto svetlobo in ljubeznijo, vanje priklicali moč srca, postavili temelje za naše čarobno počutje, si lahko pomagamo z energijskim čiščenjem prostorov in zemljišč. Včasih stanovanj, zemljišč, objektov, avtomobilov … tudi ne moremo prodati ali kupiti – ker slednji energijsko še niso pripravljeni na spremembo. V vseh primerih je pomembno, da prostor blagoslovimo in vanj pokličemo bitja svetlobe, ljubeče moči, jim sporočimo naše želje.

Čiščenje prostora je obred, ki v določenem okolju očisti energijsko polje. Po čiščenju krame in odvečnih stvari na fizičnem nivoju je namreč modro, da odstranimo še zastalo energijo, ki se je nabrala v prostoru in bi nas lahko ovirala na naši poti. Obred prostor harmonizira ter ga pripravi za nove priložnosti. Cilj energijskega čiščenja je v naše okolje prinesti pozitivno energijo, ki spodbudi obilje, zdravje in srečo vseh navzočih v prostoru. Pomembno je, da v prostor oz. stvari vnesemo svojo srčno energijo, svoje želje za zdravo in blagoslovov polno življenje.

Za pripravo na energijsko čiščenje začutimo namero – kako se želimo v objektu počutiti, kakšne odnose si želimo, kako naj poteka naša poslovna dejavnost itd. Nato pa v osrednjem prostoru v domu (v kuhinji ali dnevni sobi) pripravimo oltar – nanj postavimo posodo z vodo (element vode), posodo z morsko soljo (element zemlje), prižgimo prav za ta namen kupljeno svečo (element ognja) ter dišeče palčke, žajbelj ali katero drugo kadilo (element zraka). Temu dodajmo še nekaj, kar želimo pokloniti energijam prostora kot npr. šopek cvetja, kristal, kipec angela … Zatem zaprosimo, da se iz prostorov odstranijo vse energije, ki nas ne podpirajo na naših poteh. Sledi čiščenje vsakega prostora posebej z zvokom, kadili, svečkami ter srčno namero. Na koncu poleg oltarja še enkrat glasno izrecimo svoje želje – čemu naj odslej prostori služijo. Izkušnja obreda je običajno nadvse močna, ljubeča in zdravilna. Če pa želimo pri obredu sodelovanje zunanje osebe, jo bomo zagotovo dobili – nenazadnje tudi sama z veseljem podeljujem blagoslove vsega lepega.

Naj naši prostori in zemljišča zasijejo v sijoči svetlobi, zažarijo v mili ljubezni.

Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79