Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »SPREJEMAM SE«: Telo

10. 4. 2021 | 10:00 - 19:00

150€
Delavnica »SPREJEMAM SE«: Telo

»Sprejemam se …
Sprejemam dušo svojo, pamet, čustva in telo.
Sprejemam vse, kar sem in kar z rastjo bo šele prišlo.
Sprejemam se …«

 

Sklop štirih delavnic »Sprejemam se« je namenjen sprejetju naše fizične, čustvene, mentalne in duhovne moči. Pri svojem delu namreč vedno znova opažam, koliko težav imamo s sprejemanjem samih sebe, kako sredi vsakodnevnih izzivov življenja težko ohranjamo svojo edinstvenost, delujemo iz srčike svoje biti, ostajamo trdno ukoreninjeni. S kakšnim odporom sprejemamo svojo dušo oz. to, kar smo v duhovnem svetu, kako preziramo svoje telo, vedno znova utišamo svoja čustva, bežimo pred resnico srca, se borimo s svojimi mislimi …
Zato ljubeče vabljeni na delavnice »SPREJEMAM SE«, na katerih bomo na štirih zaporednih srečanjih spoznali in v polnosti sprejeli svojo dušo, telo, pamet in čustva ter elemente ognja, zemlje, zraka in vode. Sami sebi bomo odločno in strastno rekli »ja«, vse štiri vidike svojega obstoja povezali v čudovito celoto, sebe postavili na prvo mesto ter postali mogočen gospodar svojega življenja.

Delavnice potekajo ob sobotah ob 10.00 uri (trajajo predvidoma do 19.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Predvideni termini: 13.03.21, 10.04.21, 15.05.21 in 12.06.21.
Cena posamezne delavnice je 150 EUR.

 

Ker se bomo na drugem srečanju posvetili svojemu telesu, za pripravo na delavnico v globinah svoje biti začutimo in zapišimo (zapis prinesimo s seboj):

  • Ali se zavedam, kakšno fizično podobo si je za to življenje izbrala moja duša in zakaj? Se kdaj vprašam, zakaj imam žensko ali moško telo?
  • Ali znam spoštovati svoje telo? Kako poskrbim za prehrano, nego, razvajanje, počitek, lepoto …?
  • Ali se zavedam, da mi telo preko občutkov, gibov, instinktivnih impulzov, bolečine, bolezni … prinaša sporočila duše, da telo nikoli ne laže in v sebi nosi spomine na vse, kar poskušam skriti pred samim sabo?
  • Ali dovolim telesu, da mi preda sporočila ali pa ga utišam s tableti, alkoholom in drugimi »pripomočki«? Kolikokrat se vprašam, kaj mi duša sporoča s pomočjo bolezni ali poškodbe?
  • Kako doživljam spremembe telesa, staranje, smrt? Znam ceniti vsako življenjsko obdobje?
  • Kako v sebi občutim element zemlje in kakšen je moj odnos do prsti, do njene rodovitnosti in moči? Znam spoštovati življenje v materialnem svetu, imam pognane korenine?

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 413)
KDAJ: sobota, 10.04.21, ob 10.00 uri
CENA: 150 EUR
PRIJAVE: [email protected]

 

Kratka vsebina in predvideni termini:
1. Druženje »DUŠA ter element OGNJA«
Dušo je težko opisati z besedami ali jo opredeliti na materialen način; je izraz lepote, domišljije in ustvarjalnosti, rojena je iz sijoče svetlobe in ljubezni. Stari Egipčani so imeli navado reči: »Če hočeš razumeti dušo, prisluhni srcu.« Duša je tisto največ v človeku, je lesketajoči se biser in vpliva tako na fizično telo kot na naš razum in čustva oz. slednje uporablja zato, da se v polnosti izrazi. Gre za večno energijo, ki prehaja iz življenja v življenje, nabira izkušnje, raste, napreduje … Duša s sabo nosi spomine na vse pretekle dogodke, vizije prihodnosti, podatke o poslanstvu, izvoru itd.
Ogenj je najbolj mogočen element preobrazbe in čiščenja vsega starega. V dom prinaša toplino in domačnost, je simbol strasti, divjosti in neukročenosti. Element ognja predstavlja življenjsko silo, kreativnost, varnost, pogum in navdih ter odstira naše vodstvene sposobnosti.
2. Druženje »TELO ter element ZEMLJE«
Telo je nepogrešljiv in mogočen pomočnik duše, ki vedno pokaže resnico in na površje prinaša spomine davnin. Telo s pomočjo občutkov, gibov, instinktivnih impulzov, bolečine, bolezni … prevaja sporočila duše, kajti telo vrhunsko razume dušo in ji ljubeče omogoča, da je lahko prisotna v materialnem svetu.
Zemlja s svojo rodovitnostjo rastlinam in drevesom strastno podarja vse potrebno, da lahko rastejo in obrodijo bogate sadove, s čimer ljudem in živalim omogočajo življenje. Element zemlje predstavlja praktično, realistično in materialno plat naše biti. Je mogočen simbol rasti in delavnosti. V nas prebuja stabilnost in varnost, daje nam moč in vzdržljivost, uči nas potrpežljivosti.
3. Druženje »PAMET ter element ZRAKA«
Razum je čudovit pomočnik duše, ki prevaja njeno govorico v razumljiv jezik. Duša s pomočjo razuma ustvari namero, da lahko dosežemo zadane cilje. Pamet nam omogoča, da se izražamo in delujemo (govorimo, pojemo, pišemo, slikamo, plešemo …), razumemo svoje nagone in jih usmerjamo, razsojamo, se svobodno odločamo, na vseh področjih obstoja organiziramo svoje življenje … Po ocenah uporabljamo komajda okrog 3 % svojih možganov, zato je čas, da izstopimo iz kalupov verjetnega in si dovolimo ustvarjati čudeže.
Element zraka predstavlja gibanje, širjenje in raztezanje. Brez hrane in vode lahko preživimo nekaj časa, brez zraka in dihanja pa se naše življenje kaj kmalu zaključi. Zrak je simbol izvirnosti, odnosov in mentalne ter čustvene stabilnosti. Je vseprisoten element, ki nam omogoča, da postanemo virtuozi v komunikaciji, mojstri pri pridobivanju informacij ter stvaritelji genialnih idej.
4. Druženje »ČUSTVA ter element VODE«
Čustva so strasten izraz naše duše, so gorivo, brez katerega je življenje prazno in brezsmiselno. Negativnih ali pozitivnih čustev ni, kot tudi ni duhovnih ali neduhovnih, pravih ali nepravih čustev – vsa so še kako smiselna in potrebna (pa četudi so to strah, sram, jeza, krivda …). Z njihovo pomočjo se učimo, spoznavamo, rastemo, predvsem pa pomikamo v življenju naprej.
Voda je izjemnega pomena, saj predstavlja od 70 % do 85 % naše telesne teže in tudi planet Zemlja v več kot 70 % prekrivajo oceani. Voda je izreden prenašalec informacij, zato jo je enostavno programirati. Voda je popustljiva, pa vendar lahko premaga vse, saj jo je težko nadzorovati. Z lažno skromnostjo se umika oviram, vendar ni sile na tem svetu, ki bi ji preprečila, da se na koncu ne bi zlila v morje. Element vode nas popelje v globine podzavesti, daje moč čustvom ter prebuja intuicijo. Od nekdaj je sestavni del obredov.

 

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji oz. osebe, za katere čutite, da jim bodo delavnice prinesle zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

S spoštovanjem in ljubeznijo,
Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
10. 4. 2021
Ura:
10:00 - 19:00
Cena:
150€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79