Deli z ostalimi
Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica »ŽENSKA SEM«: Modra starka

14. 3. 2020 | 10:00 - 20:00

125€
vrtnica

»Ženska. Daleč najbolj čudovita stvaritev Boga.

Dehteča lepota Srca. Omamna vrtnica, sladki nektar užitka, strasti. Veličastna oda radosti, neskončne moči. Kristalno čist izvir žive vode, ljubezni, luči. Mladenka, ki cveti, mati, ki rodi, starka, ki v modrosti žari. Žlahtnost, sočnost vsega najboljšega.

Ženska. Najlepši biser Stvarnika, čudež stvarstva celega.«

 

Sklop dvanajstih delavnic »Ženska sem« je namenjen ženskam, arhetipskemu pogledu nase. Prehajamo skozi štiri obdobja oz. področja v življenju, ki nam pomagajo razumeti svoje globine, sprejeti svetost ženskosti ter objeti žensko telo skupaj s ciklusi, po katerih mesečno plujemo.

Ženske v sebi nosimo neizmerno moč. Nosilke smo novega življenja, v rokah držimo plamenico srčnosti. V nas živijo spomini na svečenice v belem, na mogočne kraljice, na veličastne boginje, na ljubeče matere, na strastne žene, na divje bojevnice, na modrosti polne starke. Zato si podajmo roke in skupaj odplešimo veličasten ples ženskosti, da omamni cvet ljubezni v nas zopet zadehti. Svet nas potrebuje – potrebuje našo nežnost in milino, strast in odločnost, ljubezen in toplino, modrost in veličino.

 

Delavnice potekajo ob sobotah ob 10.00 uri (trajajo predvidoma do 20.00 ure z vmesnim odmorom za kosilo). Termini v letu 2020: 18.01.20, 15.02.20, 14.03.20 in 11.04.20.
Cena posamezne delavnice je 125 EUR.

 

Kratka vsebina:

  1. Sklop »CVETOČA MLADENKA«

Posvetimo se začetnemu obdobju v življenju ženske. Sprejmemo lepoto ženskosti, veličastno odstremo tančice sveta ženskih ciklusov. Objamemo svetost maternice, vstopimo v čarobnost podarjanja novega življenja ter moč čutne spolnosti. Spregovorimo o izkušnjah, ki so nas oblikovale kot hčerke, dekleta in sestre ter odločilno vplivajo na potek celotnega življenja, zlasti na odnos do sebe.
Hči: Živim. Obstajam.
Obdobje hčerke se prične s spočetjem in traja vse do prihoda menstruacije. Zaobjema celotno otroštvo, ki nas najbolj odločilno zaznamuje. Je čas učenja, kako uveljaviti svojo voljo, poslušati svoje instinkte, razviti občutek lastne vrednosti in smisla, da obstajamo. Zavemo se, da imamo svoje mesto v materialnem svetu, da razpolagamo s svojo dušo, pametjo, čustvi in telesom. Da imamo pravico, da živimo, da nas v okolici vidijo, slišijo, sprejmejo.
Dekle: Ženska sem.
Dekle odpre vrata puberteti. Predstavlja prebujajočo se spolnost, življenjsko energijo, strast, moč, začetek uveljavitve svoje osebnosti (svojega »jaza) znotraj družine in v svetu. Dekle nam zastavi vprašanje, ali je varno in smiselno biti ženska, ali je varno biti čutna, strastna, zapeljiva … Hoče ločitev od okolja, še zlasti od svoje družine in pričetek stopanja po samostojni poti. Svojo energijo in vse, kar ji pripada, želi zase.
Krvna sestra: Vidna sem. Pomembna sem.
Krvna sestra predstavlja mesto ženske v svetu, pokaže nam, kako s svojo dušo, z globinami svojega obstoja doseči družbeni ugled in položaj, biti vidna in pomembna v okolici. Prinese pomen sestrstva, resničnega ženskega zavezništva.

  1. Sklop »ČUTNA ŽENA IN LJUBEČA MATI«

Ljubeče se zazremo po prostranih poljanah partnerstva in materinstva. Predamo se moči srčne ženske povezanosti, odstremo lepoto svečane ustvarjalnosti – pogledamo, na katerih področjih smo matere, kaj vse ustvarjamo, iz dneva v dan rojevamo. Spregovorimo o izkušnjah, ki so nas oblikovale kot ljubimke in matere ter varuhinje spomina.
Ljubimka: Ljubim.
Obdobje ljubimke se prične z vstopom v ljubezensko zvezo in pomeni našo sposobnost ljubiti, se popolnoma predati, zliti s sabo in vsem okrog nas. Dotika se spolnosti, zmožnosti popolne intimnosti, divje in neukročene strasti. V nas prebudi vprašanje, koliko zaupamo sebi in drugim, koliko se lahko predamo življenju in ga ljubimo, koliko vere v dobroto imamo.
Mati: Ustvarjam. Rojevam.
Mati je življenje samo, njegova dajalka, negovalka in varuhinja. Predstavlja biološko mamo in katerikoli projekt, v katerega vložimo svojo ljubezen, strast in ustvarjalnost. Predstavlja energijo plodnosti, vedno nove vire ustvarjalnosti, ki se porajajo sami od sebe, nas ženejo v življenju naprej. Mati nam v prvi vrsti pokaže odnos do sebe – ali znamo biti materinske in razumevajoče, tople in ljubeče, sočutne in prijazne do sebe.
Matriarhinja: Ukoreninjena sem. Spominjam se.
Matriarhinja prinese notranji mir, občutek poštenosti in pravičnosti, notranjo trdnost in stabilnost. Poveže nas z rodovnimi koreninami, predniki ter nasledniki, nas prizemlji, umesti v prostor. Obudi starodavne spomine in na površje prinese resnico tega in preteklih življenj, pa tudi naroda in človeštva kot celote. Omogoči nam razgradnjo dvomov vase, krhkosti, negotovosti, potrebe po zunanji potrditvi, preobčutljivosti na okolje in druge.

  1. Sklop »DIVJA ŽENSKA IN POSLOVNA BOGINJA«

Ženske ne glede na partnerstvo in materinstvo v sebi vedno ohranimo svojo samostojno bit, pridih divje neukročenosti, odločnega in jasnega nastopanja v družini in okolju. Podamo se v svet svojevrstne ženske poslovnosti, kjer uporabljamo svojo intuitivno moč, čut za lepoto in povezovalno energijo sodelovanja. Na srečanjih spregovorimo o izkušnjah mentorstva (babištva), s svetlobo posijemo v najgloblja brezna teme in prebudimo bojevnico (amazonko), ki iz življenja odmetava vloge, določene s strani okolice, da znova rodi samo sebe, si utre svojo lastno pot.
Amazonka: Divja sem. Osvobajam.
Amazonka se prične z obdobjem zaključka materinstva in zahteva notranjo osvoboditev, resnico in pravico, soočenje z zlorabami, z razvrednotenjem in utišanjem same sebe, poteptanim ponosom, izgubljenim dostojanstvom. Je bojevnica, ki odmetava s sebe omejujoče zahteve okolice, vloge, ki so ji bile določen od zunaj. Okoli sebe ustvarja krog zaščite, da lahko znotraj tega varnega, intimnega prostora znova rodi samo sebe. Pred tem pa pregleda svoje življenje vse do spočetja, da prepozna omejitve, ki ji niso dopustile polnega razcveta, spregleda vse izdaje sebe, potlačitve glasu za mir v odnosih.
Svečenica: Svetloba sem. Sijem.
Svečenica v našem življenju nastopi takrat, ko ugotovimo, da smo se znašle na robu. Da ne vidimo več smisla svojega obstoja, morda zbolimo, razpade nam zakon, služba postane rutina, izgubimo vero vase in v življenje. Ko se pričnejo na površje dvigovati težki spomini, ko solze tečejo po licih in pademo v brezno lastne teme. Takrat se podamo na pot raziskovanja svojih globin in obnavljanja energije življenja. Svečenica ljudem prinaša božje nauke, starodavno modrost, izvaja obrede, uči moralo in etiko. Je najvišja duhovna avtoriteta, neodvisna, suverena ženska, ki je sama sebi dovolj, ki je ni mogoče omejevati ali se je lastiti.
Babica: Učim. Vodim.
Babica predstavlja mentorico, ki svoje znanje, predvsem pa izkušnje in modrost prenaša na mlajše ženske. V našem življenju se pojavi, ko je osebnost dodobra izoblikovana, prizemljena, je materialna ustvarjalnost že doživela svoj vrhunec. V tem času postaja notranji svet ženske izrazitejši in začne določati dogajanje v zunanjem svetu. To ne pomeni, da se umaknemo iz družbe, ampak da smo v njej intenzivno prisotne s svojo močjo, odločnostjo, globokimi duhovnimi uvidi, z izkušnjami.

  1. Sklop »MODRA STARKA«

V zadnjem obdobju življenja, ko se za žensko konča rodno obdobje, v ospredje stopi ljubeča svetost babice ter večna modrost starke. Ženska se posveti svojim notranjim globinam, na površje prinaša vizije, pomembne zanjo in celoten rod, postane vodnica svojim potomkam, varuhinja doma, odločna akterka v družbi, opravlja obrede, skrbi za rodovne korenine, je v brezmejnem stiku z duhovnim svetom, resnico in svojo mistično močjo.
Čarovnica: Močna sem.
Čarovnica je arhetip moči, ki prinese rojstvo nove osebnosti, temelječ na tem, kar si želi naša duša. Čarovnica predstavlja trdnost, sposobnost sodelovanja z duhovnim svetom in elementi vode, ognja, zemlje, zraka – je spoštljiva in ponižna v odnosu do njih. In ta moč ji prinaša svobodo, neobvladljivost s strani okolice. Čarovnica ima dovolj sposobnosti, da jo lastna tema ne preplavi in obvlada, pridobila je moč nad njo. Sprejema polno odgovornost za svoja dejanja, sposobna je najti rešitev. Zna sprostiti energijo, ki je bila doslej ujeta v bolečini, trpljenju, egu in jo uporabiti za stvarjenje, za ponovno rojstvo same sebe.
Modra starka: Modra sem. Govorim resnico.
Modra starka je polna modrosti, je varuhinja življenja in resnice. Je vodnica, ki poskuša na blag in nežen način ljudi pripeljati do tega, da bi videli božanskost v vseh vidikih življenja, da bi bili ukoreninjeni, notranje stabilni in mirni, da bi znali častiti in spoštovati vse lepo in sveto. Modra starka pozna in sprejema življenje v celoti, lepo in grdo, dobro in zlo, odstira skrite kotičke človeškosti, prinaša širšo sliko razumevanja globin svojega obstajanja.
Temna mati: Sem konec in začetek. Sem smrt in novo rojstvo.
Temna mati je arhetip, ki prinese notranji mir, popolno in dokončno predajo svoji duši, zlitost z duhovnim svetom. Predstavlja konec, ki nas z zavedanjem smrti še toliko bolj odločno potisne v življenje, v to, da vsak trenutek preživimo čim bolj strastno in modro, da zaplujemo v divjo reko življenja in neobrzdano jezdimo njene valove. V nas prebudi najglobljo vero, največ, kar sploh lahko smo, žlahtnost, najboljše od najboljšega. Vse staro odpade in se zaključi, umre, rodi se nova osebnost, vrnemo se domov, v objem vzporednih svetov. Počivamo in dihamo.

 

Povabite svoje srce na enajsto delavnico »Ženska sem«: Modra starka na kateri bomo prebudile svojo modrost, spregovorile resnico in objele svoje življenje skupaj z vsemi izzivi, ki nam jih postavlja na pot. Ukoreninile se bomo in umirile ter pogledale širšo sliko svojega obstoja.
Za pripravo na delavnico v globinah svoje duše začutimo in zapišimo odgovore na vprašanja: »Koliko modrosti o življenju nosim v sebi? Kakšno resnico bi rada povedala sebi in ljudem okrog sebe? Na katerem področju življenja je čas, da se umirim in prizemljim, vnesem jasnost in preprostost? Znam biti do sebe nežna, mehka, blaga?«
Pripravimo svojevrsten obred s katerim bomo v sebi prebudile in počastile energijo modre starke.

 

KJE: Ljubljana, Kotnikova ulica 28, Tempelj POT SRCA (soba 413)

KDAJ: sobota, 14.03.20, ob 10.00 uri

CENA: 125 EUR

PRIJAVE: [email protected]

 

Dobrodošle tudi vaše znanke, prijateljice, sorodnice oz. vse ženske, za katere čutite, da jim bodo delavnice prinesle zadovoljstvo ter ljubeč blagoslov.

 

Prisrčno pozdravljene in obilo čarobnosti do snidenja,

Milena Matko

Podrobnosti

Datum:
14. 3. 2020
Ura:
10:00 - 20:00
Cena:
125€
Kategorija:

Prizorišče

Tempelj POT SRCA
Kotnikova ulica 28
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Organizator

Milena Matko
Phone
051 664 486
Email
milena.matko@siol.net
Spletna stran organizatorja
Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79