Nasilne smrti

Deli z ostalimi

Umori. Z energijo nasilne smrti imam velikokrat opraviti – med svetovanji, delavnicami in tudi osebno, saj imam nešteto spominov preteklosti, ko se je moje življenje, pa tudi življenje otrok, predčasno končalo. Ne nazadnje so tudi na slovenskem ozemlju nenehno potekale vojne, upori, takšni in drugačni spopadi, množični poboji. In to, česar se pri tem največkrat premalo zavedamo je, kakšne posledice slednje odseva pri žrtvi in storilcu. Žrtev nehote pusti pri storilcu del svoje energije, pa naj gre za umor, uboj, pobijanje v času vojn ali pa po njih, opravljanje splavov, odvzemanje organov darovalcem, katerih duše se s tem ne strinjajo … Slednje se pri storilcu lahko kaže kot občutek, da mu nekdo grozi ali ga preganja, da se mu bo nekaj hudega zgodilo, da je energijsko zapacan, da se mu bo zmešalo, da vedno dela nekaj slabega, lahko se mu tudi kažejo spomini na kri, trupla, lahko ima bolečine v telesu, ga je strah živeti in delovati …, pa četudi se je slednje dogajalo več tisoč let v preteklosti. Žrtev pa ima pogosto občutek, da ji manjka energije, nenehno nekaj išče, pogosto tudi duša poskrbi, da v katerem izmed življenj pride v stik s storilcem, v povezavi s katerim se potem sproščajo občutki strahu, jeze, sovraštva, nemoči … Zato obe strani potrebujeta energijsko čiščenje, pomiritev.
Kaj torej lahko naredimo? Lahko prižgemo svečko in v mislih žrtvam iz globine srca izrečemo obžalovanje ter prosimo bitja svetlobe za pomoč pri procesu. Žrtvam v spomin lahko zasadimo drevo ali cvetoč grm. Lahko se prekadimo z žajbljem ali dišečimi palčkami. Lahko vizualiziramo, da stojimo pod slapom zlate svetlobe, ki iz nas spira zastarele energije. Lahko gremo k vodi, se potopimo vanjo ali pa si doma pripravimo očiščujočo kopel. Lahko gremo v naravo, se sezujemo, da imamo še bolj pristen stik s prstjo ter mamo zemljo in prostranstvo celotnega vesolja zaprosimo za odstranitev vsega starega. Lahko si naredimo zvočno kopel, si pomagamo s šamanskim bobnom, gongom … Načinov je nešteto – a najbolj pomembna je iskrena namera, da želimo vsem žrtvam vrniti energijo, ki jim je bila odvzeta. Če pa smo žrtev, potem zaprosimo, da dobimo nazaj vso energijo, ki je bila doslej razpršena pri storilcih na različnih koncih sveta, če ne že vesolja. Enako lahko naredimo tudi za družinsko linijo – za vse norije po očetovem in maminem rodu čim dlje v preteklost in za Slovenijo nasploh ter mamo Zemljo.
Pa še nekaj: energijska navlaka (sicer v milejši obliki) se v nas nabira tudi, če pogosto menjamo spolne partnerje ali če imamo partnerja, ki rad skače čez plot, če se prostituiramo, zapletamo v razne skupinske spolnosti, če smo bili posiljeni … Tudi v tem primeru potrebujemo energijsko čiščenje, še zlasti spolnega področja. Sicer slednje vpliva na otroka, ki je spočet v tovrstnem vzdušju, pa tudi razne fizične težave kot npr. problemi z rodili, s prostato, vnetja, izcedki … so lahko pokazatelj, da je potrebno nekaj narediti. Za ženske je za izvedbo obreda čiščenja daleč najprimernejše obdobje čas menstruacije, saj se tedaj v nas že spontano odvija proces svojevrstnega odstranjevanja vsega odsluženega.
Predvsem pa je v vseh primerih osnovno vprašanje, kaj smo se iz slednjega naučili, da od tega trenutka dalje delujemo zavestno, izviramo iz srčike ljubezni in spoštovanja (v prvi vrsti do samih sebe).

Deli z ostalimi
Milena Matko
Milena Matko

Milena - ženska, samostojna podjetnica, pisateljica, intuitivna svetovalka, prinašalka luči, ponosna hči slovenskega srca, zadnja leta prebivalka Trebnjega. Kdo vedel bi, kaj še vse ...

Članki: 79